علائم آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر)
در دررفتگی آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) وقتی به شانه بیمار نگاه میکنیم متوجه میشویم انتهای بیرونی استخوان ترقوه در بالای شانه به سمت بالا برجسته شده است. شانه دردناک است و فشار دادن به انتهای خارجی ترقوه درد را تشدید میکند. حرکت کردن مفصل شانه همراه با درد است.
تشخیص دقیق تر آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) با رادیولوژی است که در آن جابجا شدن کامل و حرکت به بالای انتهای خارجی استخوان ترقوه مشاهده میشود. در نیمه دررفتگی آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) ممکن است در رادیوگرافی جابجایی زیادی دیده نشود.
در این حال عکسبرداری بخصوصی انجام میشود به این نحو که بیمار سر پا ایستاده و به هر دو مچ دست وی وزنه چند کیلویی آویزان میشود و سپس از هر دو شانه بیمار رادیوگرافی رخ به عمل میاید. پزشک با مقایسه دو تصویر شانه های چپ و راست بیمار متوجه میشود که تفاوتی وجود دارد و در مفصل آسیب دیده لبه خارجی ترقوه نسبت به زائده آکرومیون کمی بالاتر قرار گرفته است.
آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) در دو انتهای خود با دو استخوان دیگر مفصل میشود. در قسمت داخلی، استخوان ترقوه با استخوان جناغ مفصل شده و در طرف لترال یا خارجی ترقوه با استخوان کتف یا اسکاپولا Scapula مفصل میشود. قسمتی از استخوان کتف که با ترقوه مفصل میشود یک زائده پهن به نام زائده آکرومیون است. مفصل بین ایندو را مفصل بین آکرومیون و کلاویکل (ترقوه) یا مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) Acromioclavicular joint مینامند.
درمان آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر)
جابجایی در نیمه دررفتگی آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) اندک بوده و نیاز به جااندازی ندارد. درمان آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) معمولا بصورت آویزان کردن دست به گردن بمدت دو هفته و سپس شروع کردن حرکات فعال مفصل شانه برای ممانعت از محدودیت حرکت بعدی است.
درمان دررفتگی آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) عمل جراحی است. در حین عمل جراحی پزشک ارتوپد (دکتر وریانی) ابتدا انتهای خارجی ترقوه را در محاذات زائده آکرومیون قرار داده و سپس استخوان ترقوه را در جای خود فیکس میکند.
برای فیکس کردن ترقوه پزشک جراح به توسط یک پیچ ترقوه را به زائده کوراکوئید متصل میکند یا به توسط چند پین، زائده آکرومیون را به استخوان ترقوه متصل میکند و یا به توسط پلاک مخصوصی ترقوه را در مقابل زائده آکرومیون نگه میدارد. جراح ممکن است همزمان اقدام به ترمیم لیگامان آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) بکند یا آنرا دست نخورده نگه داشته تا خودش جوش بخورد.
بیماران مبتلا به آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) می توانند برای درمان آسیب مفصل بین استخوان های ترقوه و کتف (آکرومیوکلاویکولر) خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی) مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.
درمان و تشخیص دررفتگی مفصل شانه
جراحی و علل شکستگی استخوان ترقوه در ناحیه شانه
درمان و علائم شکستگی استخوان کتف
منبع:ایران ارتوپد1 . 2