تشخیص و پیشگیری از کمردرد

امروزه یکی از مشکلات شایع در جوامع کمردرد است. معمولاً این عارضه در قسمت تحتانی پشت بروز کرده و باعث دردی مزمن در این ناحیه می‌شود. طبق آمار به‌دست آمده در ایالات متحده آمریکا، کمردرد بعد از سرماخوردگی شایع‌ترین عارضه‌ای است که مردم با آن دست به گریبان هستند. هزینه‌های درمانی آن هر ساله به مبلغی معادل ۲۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

تشخیص کمردرد

در اکثر موارد ”آیب ناحیه کمری با درد همراه است. اما بعضی مواقع درد به‌دلیل ناهنجاری در یکی از ارگان‌های بدن بوده و در این ناحیه احساس می‌شود به‌عنوان مثال دردهای کلیوی ممکن است نوعی کمردرد تلقی شوند در صورتی‌که هیچ ربطی با آن ندارند.

تشخیص دردهای ناحیه کمری بسیار مشکل است و ارزیابی آن وقت‌گیر است. رد این مورد دانستن پیشینه بیماری لازم بوده، داشتن زمان بروز درد الزامی است.بررسی محل، تغییر شکل ستون فقرات، از بین رفتن قوس‌ها، کبودی، امتداد درد، نوع درد و بسیاری از موارد دیگر باید مورد بررسی قرار گیرند تا علت اصلی آن مشخص شود. به همین دلیل مراجعه به پزشک الزامی بوده و نباید قبل از تشخیص مطمئن به هیچ اقدامی دست زد، چرا که امکان تشدید عارضه وجود دارد.

در اکثر موارد از پرتونگاری X-Ray برای تشخیص استفاده می‌شود. تغییر شکل ظاهری مهره نیز گویای آسیب ناحیه موردنظر است. اما به‌طور کلی اکثر عوامل کمردرد مربوط به وضعیت‌های غلط زندگی از جمله بد راه رفتن، بد نشستن و بد خوابیدن است و با تلاش برای یادگیری روش‌های صحیح زندگی نهایتاً بعد از ۶ تا ۱۲ هفته برطرف می‌شود.

پیشگیری از کمردرد

همان‌گونه که ذکر شد درمان کمردرد به‌دلیل عوامل متعدد دخیل در آن بسیار مشکل است و این‌کار، ارمی تخصی و در حیطه پزشکی به‌شمار می‌رود. طبق شمار وزارت بهداشت که می‌گوید: پیشگیری بهتر از درمان است، پس عاقلانه آن است که روش‌های پیشگیری آن را بیاموزیم. به‌طور کلی فرآیند پیشگیری را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد.
الف) رعایت ساختارهای صحیح بدنی در فعالیت‌های روزمره
ب) ورزش و فعالیت

منبع:تاجیکی نیوز

تماس