توانبخشی سکته مغزی و ورزش های DBC

با پیر شدن جامعه، تعداد سکته های مغزی نیز افزایش می‌یابد.

بیمار سکته مغزی باید به سرعت به بیمارستان منتقل شود و چون این بیماری ناگهانی رخ می‌دهد، سرعت در درمان آن بسیار موثر است.

در حال حاضر کارآیی و نحوه فعالیت ابزارهای الکترونیکی مختلفی مانند ربات‌های جراحی، ربات‌های توانبخشی و دستگاه‌های مجهز به سنسورهای مختلف جهت پایش وضعیت سلامت یا هدایت حرکات ورزشی و فیزیکی که همگی در تعامل با بدن و در خدمت حفظ و ارتقای سلامت انسان هستند مورد تحقیق قرار گرفته و برخی از آنها وارد حوزه کاربردی شده است.

کاربرد تجهیزات رباتیک توانبخشی در برخی بیماران به ویژه بیماران ضایعه نخاعی و حرکتی و افرادی که دچار عوارض سکته مغزی شده‌اند بسیار مثبت بوده و کارآیی بسیار خوبی داشته است.

کار درمانی DBC سکته مغزی

در كاردرماني بيماران سكته مغزي، مشاركت اطرافيان در توانبخشي بيمار است. كاردرمان از همان ابتدا( زمانیکه بیمار هنوز در بخش حاد به سر می برد) نحوه انجام تمرينات و نحوه درگیر کردن بیمار در فعالیت های روزمره ی زندگی را به اطرافيان بيمار آموزش می دهد تا با اين كار آن ها را در درمان بيمار سهيم كند، زيرا تمرينات كاردرماني و توانبخشي زماني موفق است كه با تكرار زياد انجام شود تا بهبودي حاصل شود. بر اين اساس، نبايد تمرينات كاردرماني فقط مختص به زمان بستري بودن بيمار در بيمارستان باشد بلكه تمرينات بايد در مراکز سرپایی و منزل نيز توسط كاردرمان و اطرافيان ادامه يابد. ‌
به طور كلي كاردرماني DBC سبب مي شود استقلال از دست رفته و همچنين عدم توانايي در انجام فعاليت هاي روزمره زندگي در مبتلايان به سكته مغزي ارتقا يابد و بيمار دوباره به اجتماع برگردد. اين امر در صورتي محقق مي شود كه انجام و تكرار زياد تمرينات تداوم داشته باشد.

منبع:متخصص ورزش درمانی

تماس