در جراحی زانو با آرتروسکوپ آسیبهای دیگر زانو از جمله پارگی رباطهای زانو را هم باید در نظر گرفت. یکی از موارد اعمال جراحی درمان پارگی مینیسک زانو است. با توجه به محل گیرافتادن، محلهای مختلفی از پارگی مینیسک زانو میشود، اگر پارگی نوک جلویی یا خلفی آن باشد، قسمت آسیبدیده را با آرتروسکوپ بر میدارند.
اگر طول، پاره شده باشد، حاشیه نزدیک به مرکز را بر میدارند و اگر از حاشیه لبه چسبیده بر زانو پاره شده باشد، قسمت پاره شده از حاشیه را میدوزند، چون همانطور که قبلا هم گفته شد، این قسمت حاشیهای عروق دارد و جوش میخورد. قسمتهای دیگر چون عروق خونی ندارد، جوش نمیخورد و لازم است آن قسمت برداشته شود. علت اینکه این قسمت آسیبدیده را خارج کنند، این است که نیروی وارده به زانو در محل پاره متمرکز میشود (مثل یک ریگ که داخل کفش کف پا را آزار میدهد) و غضروف مفصل را از آن محل تخریب میکند.
امروزه دیگر برداشتن کامل مینیسک، جای زیادی در درمان ندارد و سعی میکنند حداقل قسمت آسیبدیده را بردارند و اگر پارگی حاشیهای بود، میدوزند. حتی تحقیقات جدید در حال انجام است که با کاشت کلاژن مصنوعی، در محل مینیسک پاره شده و برداشته شده آن را پیوند بزنند. چند سال بعد از عمل جراحی پارگی مینیسک زانو و برداشتن قسمتی از آن، لبه باریکی از بافت کلاژن در حاشیه مینیسک قدیمی رشد میکند و یک شبه مینیسک درست میشود که البته کارایی آن نسبت به پارگی مینیسک زانو طبیعی قبلی ناچیز است. برای عمل جراحی زانو و درمان پارگیهای مینیسک زانو از آرتروسکوپ استفاده میشود.
برای وارد شدن به داخل زانو در 2 طرف کشکک با 2 سوراخ 4میلیمتری وارد مفصل میشوند و آسیبهای آن را ارزیابی میکنند و برحسب آسیبها (پارگیACL ، مینیسک، آسیبهای غضروفی و…) درمان مناسب را انجام میدهند. چون در آسیبهای زانو به علت ورزش ممکن است همراه پارگی مینیسک زانو اشکالات دیگری مثل پارگی رباطها یا کندهشدن تکهای از غضروف یا استخوان و… هم اتفاق بیفتد، باید مریض از نظر آسیبهای زانو بررسی شود و در یک مرحله ناراحتیها اصلاح شود؛ مثلا ACL ترمیم شود و درمان لازم برای پارگی مینیسک زانو انجام گیرد.
برای آشنایی با تشخیص و علائم پارگی مینیسک زانو بر روی لینک کلیک کنید
منبع:سلام دکتر