جلوگیری از گردن درد و درمان آن

جلوگیری از گردن درد

بسیاری از افراد این تجربه را دارند كه وقتی از خواب بیدار شدند دچار سفتی و گردن درد هستند كه اغلب هیچ دلیل خاصی هم برای آن وجود ندارد. در این موارد حركت گردن فقط در یك جهت امكان پذیر است و عضلات پایینی گردن ممكن است حساس و دردناك شوند.

كارشناسان نیز معتقدند گردن درد ممكن است در نتیجه تصادف یا آسیب دیدگی، مشكلات استخوانی عضلانی و یا حتی وجود تومفور بروز كند اما اغلب اوقات قرار گرفتن در یك وضعیت نامناسب و غیراستاندارد مثل وضعیت غیرصحیح بدن به هنگام خواب می تواند منجر به بروز گردن درد شود.

 شكل و نوع بالش هم می تواند در بروز گردن درد تأثیر داشته باشد. برای همین متخصصان توصیه می كنند كه اگر سابقه بیماری خاصی ندارید كه علت اصلی گردن درد شما باشد، باید مطمئن باشید كه بالشی كه روی آن خوابیده اید در یك وضعیت غیرطبیعی منجر به وارد آوردن فشار به سر نشود و یا ارتفاع بالش خیلی كوتاه یا بلند نباشد. از خوابیدن روی چند بالش نیز باید خودداری كرد.علاوه بر این تشك هم می تواند در بروز گردن درد مؤثر باشد بنابر این از تشكی استفاده كنید كه كمی سفت بوده و بتواند گردن را در وضعیت مناسبی قرار دهد.

درمان گردن درد

مراجعه به متخصص اُرتوپد در اکثر موارد بهترین راه حل است که شامل دو مرحله تشخیص و درمان گردن درد است.

الف) تشخیص گردن درد: همواره با توجه به منشاء درد، روش درمانی و توانبخشی انتخاب می شود. بنابراین معاینه صحیح و تشخیص گردن درد نقش اساسی در درمان بازی می کند. متخصص اُرتوپد در مورد گردن درد شما سوالاتی می پرسد و حتی ممکن است در مورد سایر بیماری های شما سوال کند تا یک سابقه کامل از مشکل فعلی شما به دست آورد. سپس چندین تست فیزیکی روی شما اجرا می کند که می تواند شامل ارزیابی دامنه حرکتی گردن، نقاط حساس به لمس یا فشار، عملکرد اعصاب و عضلات و حتی حرکات دست و پا باشد.

در صورتیکه متخصص اُرتوپد به آسیب های استخوانی مشکوک باشد دستور عکس رادیوگرافی ساده(X Ray) خواهد داد. این تکنیک به او کمک می کند تا تشخیص خود را قطعی کند.

بیمارانی که به ارزیابی های دقیق تر گردن درد احتیاج دارند ممکن است یکی از دستورات زیر برایشان داده شود

۱) MRI (magnetic resonance imaging): ارزیابی طناب نخاعی و ریشه های عصبی

۲) CT ( computed tomography): ارزیابی دقیق تر استخوان ها و کانال نخاعی

۳) Myelogram: ارزیابی کانال نخاعی و ریشه های عصبی

۴) EMG (electromyogram): ارزیابی عملکرد عضلات و اعصاب

همچنین ممکن است متخصص اُرتوپد از شما بخواهد آزمایش خون بدهید.

ب) درمان گردن درد: هر چند درمان گردن درد وابسته به تشخیص آن است ولی بیشتر بیماران به طور موفقیت آمیزی با استراحت، بی حرکت کردن گردن، دارودرمانی، فیزیوتراپی و ورزش، گردن درد درمان می شوند.

برای مثال:

۱) اگر گردن درد به دلیل التهاب و به دنبال کشیدگی عضلات و لیگامان ها ایجاد شود، با استراحت و داروهای ضد التهاب درد فروکش می کند.

۲) اگر گردن درد مزمن شده باشد، یک برنامه توانبخشی منظم شامل تمرینات ورزشی ویژه مشکل را حل می کند.

۳) اگر گردن درد به دلیل ضعف و وضعیت های غلط باشد، با فیزیوتراپی، ورزش و اصلاح وضعیت بدنی از بین می رود.

تعداد کمی از بیماران نیاز به جراحی گردن درد پیدا می کنند. جراحی در مواقعی انجام می شود که فشار روی طناب نخاعی یا ریشه های عصبی باشد و یا کانال نخاعی تنگ شده باشد و یا دیسک بیرون زدگی شدید پیدا کرده باشد. گاهی پس از ضربه برای ثابت کردن مهره شکسته شده، جراحی انجام می شود.

  • بازدید کنندگان گرامی

منبع:آفتاب.پرشین پشیا

تماس