دررفتگی مفصل مصنوعی ران

وقتی دررفتگی مفصل مصنوعی ران برای اولین بار ایجاد میشود درمان آن معمولا جااندازی بسته است. این کار معمولا در اطاق عمل و به توسط پزشک متخصص انجام میشود.

بیمار بیهوش شده و با کششی که پزشک متخصص در جهت مناسب به اندام تحتانی وارد میکند مفصل را جااندازی میکند.بعد از آن ممکن است لازم شود تا بیمار برای مدتی از بریس مخصوصی در ناحیه لگن استفاده کند.

همچنین به بیمار آموزش داده میشود تا مفصل ران خود را در زوایای شدید و زیاد حرکت ندهد. بعد از چند هفته معمولا بافت پیوندی در اطراف مفصل مصنوعی محکم شده و آن را محکمتر گرفته میتواند مانع دررفتگی مفصل مصنوعی ران مجدد شود.

این روش درمانی معمولا وقتی موثر است که دررفتگی مفصل مصنوعی ران در شش هفته اول یا در سه ماهه اول بعد از جراحی تعویض مفصل ران ایجاد شده باشد. در دررفتگی مفصل مصنوعی ران دیررس معمولا نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

در صورتی که دررفتگی مفصل مصنوعی ران را نتوان بصورت بسته جااندازی کرد و یا در مواردی که دررفتگی مفصل مصنوعی ران مجددا تکرار شود بیمار معمولا نیاز به تکرار عمل جراحی یا رویژن خواهد داشت.

در صورتی که علت دررفتگی مفصل مصنوعی ران مشکل تکنیکی در عمل اول باشد احتمال اینکه بیمار نیاز به عمل جراحی مجدد داشته باشد بیشتر است.

در صورتی که برای درمان دررفتگی مفصل مصنوعی ران نیاز به عمل جراحی پیدا شود در حین جراحی دوم یا رویژن، جزء یا اجزائی از دررفتگی مفصل مصنوعی ران که در وضعیت نامناسبی کارگذاری شده اند خارج شده و اجزاء دیگری در زوایای مناسب در بدن قرار میگیرند و یا سعی میشود تا علت گیر و ایمپینجمنت مرتفع شود.

در مواردی که علت دررفتگی مفصل مصنوعی ران شل بودن عضلات لگن باشد ممکن است عمل جراحی جابجایی تروکانتر بزرگ موثر واقع شود. تروکانتر بزرگ محل اتصال عضلات دور کننده لگن به استخوان ران هستند و با جابجا کردن آن میتوان عضلات دورکننده را از حالت شلی خارج کرد و موقعیت سر مفصل مصنوعی درون کاسه را تثبیت نمود.

در بعضی مواقع ممکن است نیاز به استفاده از انواعی از مفاصل مصنوعی باشد که در آن سر و کاسه به درون هم قفل شده و از هم جدا نمیشوند. از این مفاصل مصنوعی معمولا در مواردی استفاده میشود که عضلات لگن رد اطراف مفصل مصنوعی شل بوده و قدرت کافی را برای حفظ پایداری مفصل ندارند.

قبل از گارگذاری این دررفتگی مفصل مصنوعی ران پزشک جراح باید مطمئن شود که هیچ گیر یا ایمپینجمنتی در اطراف دررفتگی مفصل مصنوعی ران وجود نداشته و همچنین اجزاء دررفتگی مفصل مصنوعی ران محکم به استخوان های اطراف خود چسبیده اند.

عوامل دررفتگی مفصل مصنوعی ران

عوامل زیر هم میتوانند احتمال دررفتگی مفصل مصنوعی ران را افزایش دهند

  • احتمال دررفتگی مفصل مصنوعی ران در کسانی که برای بار دوم یا چندم جراحی تعویض مفصل را انجام میدهند بیشتر از بار اول است
  • احتمال دررفتگی مفصل مصنوعی ران در کسانی که قبلا در ناحیه لگن تحت عمل جراحی قرار گرفته اند بیشتر است
  •  در افراد مسن احتمال دررفتگی مفصل مصنوعی ران بیش از جوان ها و در زنان بیش از مردان است
  • در صورت بروز عفونت در محل مفصل مصنوعی ران ممکن است مفصل دچار دررفتگی مفصل مصنوعی ران شود
  • ساییده شدن زیاد لایه پلی اتیلنی مفصل مصنوعی میتواند آن را ناپایدار کرده و احتمال دررفتگی مفصل مصنوعی ران را افزایش دهد.

بیماران مبتلا به دررفتگی مفصل مصنوعی می توانند برای درمان دررفتگی مفصل مصنوعی خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

علت دررفتگی مفصل مصنوعی

                                درمان و علائم عفونت مفصل مصنوعی

                                                                         مفصل مصنوعی لگن چیست

منبع:ایران ارتوپد 1 . 2

تماس