درمان دیسک کمر
در درمان دیسک کمر، اگر بیمار به موقع مراجعه کند و هنوز بیماری دیسک کمر خیلی پیشرفت نکرده باشد، در اکثر این بیماران با دادن داروهای شلکننده و ضدالتهاب، مراحل حاد بیماری دیسک کمر برطرف میشود.
مرحله بعدی درمان دیسک کمر، انجام فیزیوتراپی میباشد. متعاقب آن با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات به وسیله ورزش یا تحریکات الکتریکی، بار و فشار وارده به ستون فقرات را کم میکنیم تا مشکل بیماری دیسک کمر کاهش یابد.
ولی اگر دیسک کمر در مراحل پیشرفته باشد و فرد دچار پارگی و بیرون زدگی دیسک بین مهره ای و فشار روی ریشه عصبی شده باشد، در این مرحله نمیتوان از روشهای ذکر شده دردرمان دیسک کمر استفاده کرد. به عبارتی هر کدام از روشهای درمان دیسک کمر، زمان و مورد خاصی باید داشته باشند تا نتیجه مطلوب گرفته شود
بهطور مثال زمانی که دیسک کمر به ریشه عصبی فشار میآورد، ممکن است فیزیوتراپی و ورزش کردن باعث تشدید درد و حتی علایم عصبی و فلجهای مختلفی شود، بنابراین در این مرحله حتما باید از عمل جراحی استفاده کرد.
در تمام روشهای درمان دیسک کمر، امکان عود مجدد وجود دارد، ولی معمولاً عودها در سطوح بالاتر و پایینتر دیسک درمان شده ی قبلی اتفاق میافتد. البته گاهی ممکن است در همان سطح قبلی هم اتفاق بیفتد.
اگر بیمار مراحل درمان دیسک کمر را به خوبی انجام دهد و ورزشهایی را که برایش تجویز شده ادامه دهد و وزن خود را نیز کاهش دهد، ممکن است تا آخر عمر هیچ مشکلی برایش پیش نیاید، ولی اگر مراحل درمان دیسک کمر را کامل انجام ندهد، امکان عود مجدد دیسک کمر وجود دارد.
در روشهای درمان جراحی دیسک کمر هم به همین ترتیب میباشد. وقتی بیمار عمل میشود، به او توصیه میشود که به تقویت عضلات بپردازد و در کنار تقویت عضلات فیزیوتراپی را هم ادامه بدهد. نباید وزنههای سنگین را بلند کند و کارهای اشتباهی را که قبلا انجام میداده تکرار کند. در غیر این صورت ممکن است در همان سطح اولیه و یا سطوح دیگر دچار در رفتگی دیسک کمر شود. روشهای عمل جراحی نیز متفاوت است و از عملهای کوچک و بسته تا عملهای باز و بزرگ انجام می شود.
علائم دیسک کمر
معمولا دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع میشود. در مراحل اولیه بیماری دیسک کمراین درد فقط در کمر ایجاد میشود و به جاهای دیگر زیاد انتشار نمییابد .
اگر به آن توجه نشود و این فشارها ادامه پیدا کنند، به علت این که قسمت مرکزی مهرهها بیرون زدگی پیدا میکند و روی ریشه عصب فشار میآورد، آزردگی ریشه عصب به وجود میآید و به دنبال آن درد و سایر عوارض ایجاد میشود.
درد دیسک کمر می تواند به باسن، پشت پا تا پایین پا و زانوها و مچ پا و حتی انگشتان امتداد باید قسمتهای درگیر و میزان و نوع درد و انتشار آن به سطحی که دیسک در رفته است و به محل فشار روی ریشههای عصبی بستگی دارد.
در بین افرادی که به دنبال روشهای درمان جایگزین برای درد کمر، درد در ناحیه گردن یا سایر مشکلات ستون فقرات به خاطر شرایط مختلف همچون تصادفات رانندگی، آسیبدیدگیهای ورزشی و کشیدگی عضله هستند، بسیاری افراد ترجیح میدهند از درمان دستی یا کایروپراکتیک به این منظور استفاده کنند. شاید برای بسیاری از افراد میزان بالای استفاده از این روش درمانی عجیب و غیرقابل باور باشد. در این مطلب سعی شده درمان دستی توضیح داده شده و برای سوالات احتمالی در این رابطه پاسخ ارائه گردد.
کمردرد میتواند در اشکال متفاوت و در اثر عوامل و بیماریهای مختلفی ایجاد شود. برای درمان مواردی همچون دیسک کمر، آرتروز و یا بهطورکلی فرسودگی مهرهها میتوان از آب درمانی بهره برد. آب درمانی یک راه عالی توانبخشی محسوب میشود که درد افراد را کاهش داده و کیفیت زندگی آنها را بهبود میبخشد.
برای آشنایی با جراحی دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید
منبع:تبیان.ایران ویج