درمان و علائم عفونت مفصل مصنوعی

عمل جراحی تعویض مفصل ران و تعویض مفصل زانو از جمله موفق ترین اعمال جراحی است و در غالب بیماران بعد از انجام آن درد از بین رفته و بیمار میتواند بطور فعال به زندگی طبیعی بازگردد. با این حال هیچ عمل جراحی بدون ریسک نیست و در حدود یک درصد بیمارانی که عمل جراحی تعویض مفصل انجام داده اند ممکن است در محل جراحی عفونت مفصل مصنوعی ایجاد شود.

عفونت مفصل مصنوعی ممکن است در محل زخم جراحی باشد و یا ممکن است عمیق تر بوده و در اطراف مفصل مصنوعی ایجاد شود. عفونت مفصل مصنوعی ممکن است در زمانی که بیمار بعد از جراحی هنوز از بیمارستان مرخص نشده مشخص شود و یا ممکن است بعد از مرخص شدن از بیمارستان و رفتن به منزل پدیدار گردد. عفونت مفصل مصنوعی در محل جراحی تعویض مفصل حتی ممکن است سالها بعد از عمل جراحی بوجود آید.

علائم عفونت مفصل مصنوعی

  • افزایش درد در محل جراحی و عفونت مفصل مصنوعی
  • تورم در محل جراحی و عفونت مفصل مصنوعی
  • قرمزی و گرمی پوست در محلی که جراحی انجام شده است
  • شروع ترشح از محل زخم جراحی و یا ادامه یافتن ترشح زخم بعد از جراحی به مدت بیش از یک هفته
پزشک معالج برای بررسی اینکه آیا بیمار دچار عفونت مفصل مصنوعی در محل تعویض مفصل شده است یا خیر آزمایش های خونی انجام میدهد که مهمترین آنها CRP و ESR هستند. در صورتی که این آزمایشات مشکلی را نشان دهد شک به عفونت مفصل مصنوعی زیاد شده و در این حال ممکن است پزشک برای قطعی شدن تشخیص تصمیم به نمونه گیری از محل جراحی بگیرد.

درمان عفونت مفصل مصنوعی

عفونت مفصل مصنوعی محل جراحی ممکن است سطحی و یا عمقی باشد. در صورتی که عفونت مفصل مصنوعی سطحی بوده و فقط پوست و زیر پوست را گرفتار کرده و به محل مفصل مصنوعی نرسیده باشد درمان معمولا با استفاده از تزریق داروهای آنتی بیوتیک به مدت چند هفته صورت میگیرد.

گاهی اوقات عفونت مفصل مصنوعی عمقی بوده و در فضای اطراف مفصل مصنوعی وجود دارد. در این موارد بیمار مبتلا به عفونت مفصل مصنوعی بجز آنتی بیوتیک حتما نیاز به انجام عمل جراحی هم دارد. در صورتی که از شروع عفونت مفصل مصنوعی مدت کمی (چند هفته) گذشته باشد معمولا عمل جراحی بصورت خروج چرک و مایعات عفونی، خروج بافت های مرده یا عفونی و تعویض قسمت پلاستیکی مفصل مصنوعی است.

در مواردی که از شروع عفونت مفصل مصنوعی بیش از چند هفته گذشته باشد درمان مشکل تر میشود. در این موارد میکروب ها به قدر کافی فرصت داشته اند تا به سطح مفصل مصنوعی چسبیده و ماده ای ژلاتینی به نام بیوفیلم Biofilm از خود ترشح کنند. میکروب ها درون این بیوفیلم سنگر میگیرند. آنتی بیوتیک ها نمیتوانند به خوبی به درون این بیوفیلم نفوذ کنند و میکروب ها در این محل از تاثیر آنتی بیوتیک ها در امان باقی میمانند. در این موارد تنها راه ریشه کنی عفونت خارج کردن تمامی مفصل مصنوعی از بدن بیمار است.

در این عمل جراحی تمام قسمت های عفونت مفصل مصنوعی همراه با بافت های عفونی از بدن بیمار خارج میشوند و بیمار به مدت حداقل شش هفته تحت درمان دارویی با آنتی بیوتیک های قوی تزریقی قرار میگیرد.

در این مدت ممکن است در جای خالی عفونت مفصل مصنوعی یک پرکننده Spacer گذاشته شود. این پرکننده معمولا بصورت دستی و به توسط پزشک جراح از سیمان استخوانی ساخته میشود. این سیمان استخوانی به آنتی بیوتیک آغشته میشود تا این آنتی بیوتیک از پرکننده در مدتی که در بدن قرار دارد بتدریج خارج شده و میکروب های باقیمانده را از بین ببرد.

بیماران مبتلا به عفونت مفصل مصنوعی می توانند برای درمان عفونت مفصل مصنوعی خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

جراحی تعویض مفصل زانو

                                عمل جراحی تعویض مفصل لگن

                                                                 تعویض مفصل زانو ونرمش های مخصوص آن

تماس