جراحی شکستگیهای استابولوم جزو اعمال جراحی پیچیده و مشکل ارتوپدی است چون
- قسمت شکسته شده در عمق لگن بوده و دسترسی به آن مشکل است
- رگ های بزرگی که از لگن بطرف پا میروند و همچنین عصب سیاتیک و روده و مثانه در نزدیکی محل شکستگی هستند و خطر آسیب به آنها در حین عمل جراحی وجود دارد.
یکی از نکات مهم در درمان این شکستگی ها تسریع در شروع درمان است. بهترین زمان برای جراحی این شکستگیها یک هفته اول بعد از حادثه است. بعد از این زمان احتمال ثمربخشی جراحی بسرعت کم میشود. بنابر این در بدو مراجعه بیمار به مرکز درمانی، باید مشخص شود که آیا بیمار نیاز به عمل جراحی دارد یا خیر.
در صورتی که برای درمان شکستگی استابولوم نیاز یه انجام عمل جراحی نباشد بیمار باید هرچه زودتر به کمک واکر یا عصای زیر یغل راه اندازی شود. درمان غیر جراحی شکستگی استابولوم به معنای درمان با کشش نیست.
در گذشته که تکنیک های جراحی هنوز به اندازه امروز پیشرفت نکرده بودند درمان بیمار به توسط کشش، یعنی با آویزان کردن وزنه به پای بیمار انجام میشد. متاسفانه در این روش بیمار مجبور میشد بمدت چند ماه روی تخت بخوابد که همین کار موجب عوارض بسیاری مثل زخم بستر، یا لخته شدن خون در پاها میشد. کشش عملا هیچوقت نمیتواند قطعات جابجا شده شکستگی را به درستی در محل اولیه شان قرار دهد. نتیجه درمان با کشش در بسیاری اوقات بد جوش خوردن محل شکستگی است که در دراز مدت موجب سائیدگی مفصل میشود. همچنین بیحرکت شدن طولانی مدت مفصل هیپ که از تبعات استفاده از کشش است موجب خشکی مفصل میشود.
در صورتی که پزشک ارتوپد تشخیص دهد درمان بیمار مستلزم استفاده از عمل جراحی است، این عمل باید سریعتر انجام شود. اگر در مرکزی که بیمار به آن مراجعه کرده است امکانات اینگونه اعمال جراحی فراهم است اقدامات تکمیلی تشخیصی و درمانی شروع میشود وگرنه بیمار در اسرع وقت به مرکر مجهزتری منتقل خواهد شد.
برای آشنایی با درمان شکستگی لگن بر روی لینک کلیک کنید
منبع:ایران ارتوپد