شکستگی لگن در ناحیه ی مفصل ران: درمان و تشخیص

تشخیص شکستگی لگن در اطراف مفصل ران

تشخیص شکستگی لگن معمولا با استفاده از رادیوگرافی ساده انجام می شود. گاهی اوقات شکستگی های ناحیه ی لگن ممکن است بدون جابجایی و یا ناقص باشند که در این صورت تشخیص آنها در رادیوگرافی ساده امکانپذیر نیست. در این موارد پزشک معالج ممکن است از دیگر روش های تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده کند.

درمان

درمان  شکستگی ها ی لگن  در اطراف مفصل ران که با درد لگن همراه است عمدتا به وسیله ی جراحی صورت می گیرد. به ندرت  در بیمارانی که به علت بیماریهای شدید داخلی تحمل جراحی را ندارند یا بیمارانی که حتی قبل از شکستگی هم راه نمیرفته اند پزشک ارتوپد ممکن است از انجام جراحی صرف نظر کند.
در بعضی از انواع شکستگی ها ی لگن در صورتی که شکستگی کاملا پایدار باشد هم ممکن است پزشک معالج تصمیم بگیرد از درمان های بدون جراحی استفاده کند که عمدتا بصورت استراحت در منزل است. خطر این درمان، جابجا شدن بیشتر شکستگی در دوره استراحت است. در صورت انتخاب روش درمانی بدون جراحی باید از محل شکستگی بیمار به صورت دوره ای و مرتب عکسبرداری شود تا در صورت جابجا شدن شکستگی، پزشک معالج از آن اطلاع یابد.
در صورت تصمیم به درمان شکستگی لگن با جراحی، برای بیمار قبل از عمل، آزمایشات خون و ادرار و نوار قلبی و رادیوگرافی از قفسه سینه به عمل میاید. برای جراحی  شکستگی لگن معمولا از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی استفاده میشود. در موقع جراحی پزشک ارتوپد شکستگی را جااندازی کرده و سپس اقدام به فیکس کردن محل شکستگی می نماید . برای فیکس کردن محل شکستگی بسته به محل آن از وسایل گوناگونی استفاده می شود.در شکستگی گردن ران برای فیکس کردن محل شکستگی معمولا از چند عدد پیچ یا از وسیله ای به نام DHS استفاده میشود. خون رسانی سر استخوان ران نسبت به بسیاری استخوان های دیگر ضعیف است و در زمانی که ضربه اولیه موجب شکستگی در ناحیه گردن ران میشود عروقی که از گردن ران به سر ران رفته و آن را تغذیه میکنند ممکن است دچار آسیب شوند.این آسیب ممکن است به قدری شدید باشد که خونرسانی سر ران را دچار اختلال کرده و در نهایت ممکن است سر استخوان ران مدتی بعد از شکستگی حتی اگر بخوبی هم درمان شده باشد به علت قطع خونرسانی بمیرد.این روند در افراد مسن بیشتر اتفاق میفتد. به همین علت در بعضی از انواع شکستگی های گردن ران  و شکستگی های لگن در ناحیه ی مفصل ران در افراد مسن، وقتی پزشک معالج احتمال مردن سر فمور را بالا میداند ممکن است از روش دیگری برای جراحی بیمار استفاده کند. در این روش استخوان سر فمور توسط عمل جراحی کلا خارج شده و یک سر مصنوعی بجای آن گذاشته میشود.

از علائم شکستگی لگن و یا شکستگی مفصل ران می توان به موارد زیر اشاره نمود :

بیمار با شکستگی مفصل ران بیشتر، در قسمت بیرونی بالای ران یا در کشاله ران احساس درد می‌کند.
نارحتی زیادی با هرگونه خم‌کردن و یا چرخش مفصل ران ایجاد خواهد شد.
اگر استخوان در اثر بیماری (مانند آسیب ناشی از استرس یا سرطان) تضعیف شده باشد، بیمار ممکن است مدتی قبل از شکستن، متوجه درد در کشاله ران یا مناطق اطراف آن شود.
اگر استخوان به‌طور کامل بکشند، پای آسیب‌دیده ممکن است کوتاه‌تر از پای سالم به نظر برسد.
بیمار در یک موقعیت بی‌حرکت، زانو و پای آسیب‌دیده‌ی خود را به حالت چرخیده به سمت بیرون نگه می‌دارد (وضعیت چرخش خارجی).

خواننده گرامی ، پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شکستگی لگن در ناحیه ی مفصل ران مطالعه فرمایید.

1-جراحی تعویض مفصل ران و عوارض آن

2درمان شکستگی لگن در ناحیه حفره استابولوم

تماس