علت و علائم درد سیاتیک

درد عصب سیاتیک یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که به علل مختلف از قبیل تخریب غشای دیسک، جابه‌جایی لگن، آسیب‌دیدن استخوان خارجی، فشارهای عصبی و استرس ممکن است در افراد بزرگسال دیده شود.

علائم درد سیاتیک

معمول ترین علائم رگ سیاتیک درد شدید پشت ران و ساق و کمر درد است که شدت دو تای اول از کمر درد بسیار بیشتر است. معمولا بیمار درد متوسط یا شدیدی را تجربه می کند که از باسن شروع می شود و به پا و ساق منتشر می شود.

مهم است که بدانید درد سیاتیک سبب ایجاد درد در زانو می شود. معمولاً بیماران سابقه درد کمر را چند هفته یا چند روز قبل تجربه می کنند و پس از آن درد به پا ها منتشر می شود که شدت آن از کمردرد بسیار بیشتر است و در بعضی موارد کمردرد به کل از بین می رود.

البته در صورتی که بیمار سابقه قبلی طولانی مدت سیاتیک  داشته باشد ممکن است به تدریج درد در قسمت های کپل و پشت ران مستقر شود. در چنین وضعیتی فرد احساس درد شدید دارد که محل آن مبهم است و ممکن است در قسمت های پایینی پا و ساق دردی احساس نکند.

معمولا دلیل مشخصی برای بروز درد سیاتیک نمی توان برشمرد. ایستادن، نشستن، بلند کردن اجسام سنگین، عطسه کردن یا حتی عکس العمل ناشی از پیچ خوردگی روده ممکن است منجر به بدتر شدن درد سیاتیک شود. دراز کشیدن معمولاً راحت ترین وضعیت برای چنین فردی است. مورمور شدن, احساس ضعف و مشکلات روده ای یا مثانه ای هم می تواند از عوارض درد سیاتیک باشند که البته این علانم بسیار نادر هستند.

علت درد سیاتیک

درد سیاتیک بیشتر در سنین ۵۰-۳۰ سالگی بوجود میاید و علت عمده درد سیاتیک پاره شدن دیسک بین مهره ای است. بدنبال وارد شدن فشار بیش از حد به ستون مهره، قسمت حلقوی محیطی دیسک ( آنولوس فیبروزوس) پاره شده و قسمت مرکزی از بین شکاف پارگی به بیرون راه پیدا میکند. این قسمت بیرون زده را هرنی یا فتق میگویند.

درمان

برای درمان درد سیاتیک پا و درد سیاتیک راههای درمانی متنوعی از جمله : تزریق فاست، تزریق اوزون، تزریق ترانسفوورمینال (بلوک فاست) و روشهای دیگر وجود دارد.

برای آشنایی با پیشگیری از درد سیاتیک بر روی لینک کلیک کنید

منبع:دکتر عمادی

تماس