علل و جراحی تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو که به آن آرتروپلاستی زانو Knee arthroplasty هم میگویند نوعی جراحی است که با استفاده از آن سطح مفصلی استخوان های ران و ساق در مفصل زانو را با یک سطح مصنوعی جایگزین میکنند. مهمترین هدف تعویض مفصل زانو از بین بردن دردی است که در زانو براثر ساییدگی و آرتروز، روماتیسم و یا تخریب سطح مفصلی ایجاد شده است. بدست آوردن دامنه حرکتی مطلوب در مفصل زانو و اصلاح تغییر شکل های ایجاد شده در زانو از دیگر بکار گیری مفصل مصنوعی زانو است.

علل تعویض مفصل زانو

انواع شایع آرتریت زانو شامل استئوآرتریت (یا آرتروز)، آرتریت روماتوئید، و آرتریت پس از جراحات زانو است. شایع‌ترین علامت آرتریت زانو بدون توجه به نوع آن، درد، تورم و خشکی یا سفتی در حرکت زانو است. در طول زمان این خشکی مفصل ممکن است آنقدر شدید شود که راه رفتن را برای فرد ناممکن کند. همچنین بسته به علت آرتریت ممکن است علائم دیگری هم داشته باشید.

جراحی تعویض مفصل زانو

جراحی تعویض زانو معمولا یک تا دو ساعت طول می‌کشد. جراح غضروف و استخوان‌های آسیب‌دیده را از زانو برمی‌دارد. بعد پزشکی ایمپلنت‌های فلزی را انتهاهای استخوان‌های ران و ساق متصل می‌کند. یک اسپیسر پلاستیکی این قطعات پلاستکی را از هم جدا می‌کند و امکان می‌دهد مفصل به طور نرم‌تری حرکت کند.

اغلب افراد پس از تعویض زانو چند شب را باید در بیمارستان بگذرانند. داروهای ضددرد به شما داده خواهد شد و شما را تشویق می‌کنند که پا و قوزک‌تان را هر چه زودتر پس از عمل حرکت دهید. راه رفتن باعث افزایش جریان خون به عضلات پا می‌شود و می‌تواند به کاهش تورم کمک کند.احتمالا از همان روز پس از جراحی حرکت دادن به زانو را شروع خواهید کرد.

فیزیوتراپیست می‌تواند به شما نشان دهد که چگونه عضلاتی را پشتیبان مفصل جدید شما هستند را تقویت کنید. پزشک شما ممکن است استفاده از ماشین حرکت غیرفعال مداوم را توصیه کند که در همان حال که زانوی‌تان را بالا نگه می‌دارد، به آهستگی آن را به حرکت در می‌آورد. این حرکت به کاهش تورم و بهبود جریان خون کمک می‌کند.

منبع:همشهری.ایران ارتوپد.اوپتا

تماس