علل و درمان گودی کمر

گودی کمر در اصطلاح پزشکی به خم طبیعی در ناحیه پایینی کمر اطلاق می شود. با اینکه این گودی کمر کاملا طبیعی است ولی وجود بیش از حد گودی کمر یکی از شایعترین علل کمردرد و جلو افتادگی شکم در میان افرادی است که زمان زیادی را در روز بر روی صندلی می نشینند.

در گودی کمر ، لگن به سمت جلوتر رفته و باعث بیرون زدگی ناحیه شکم شده است.این شکل ستون مهره ها و فشاری که بر آن ها وارد می شود می تواند در دراز مدت باعث ایجاد دردهای شدید در ناحیه کمر ، شانه ، لگن و حتی باعث ایجاد فتق دیسک کمر شود.

هنگامی که گودی کمر باعث ایجاد تغییر در وضعیت ستون فقرات می شود ، ماهیچه های مرتبط نیز دچار تغییر وضعیت می شوند و کشیده شدن آن ها و خروج از حالت استراحت برای مدت طولانی باعث احساس درد در ناحیه کمر می شود. بنابراین انجام تمرینات ورزشی مرتبط با عضلات کمری و لگن به صورت مستمر و ایجاد تعادل این تمرینات با تمرینات تقویتی عضلات ران و شکم می تواند تا حدود زیادی دردها را کم کند و وضعیت ستون مهره ها و گودی کمر را بهبود بخشد.

علل گودی کمر

  •  شایعترین علت گودی و قوس کمر ضعف عضلات کمر و شکم است.
  • بزرگ شدن شکم موجب میشود مهره های کمری بر اثر وزن آن به جلو آمده و لوردوز آن بیشتر شود.
  • به هر علتی که فرد نتواند مفصل ران خود را کاملا صاف کند ( مثلا دررفتگی دو طرفه مفاصل ران) در هنگام ایستادن لگن مجبور میشود به سمت جلو بچرخد و با چرخش لگن به جلو لوردوز کمر بیشتر میشود.
  • بیماری های عصبی یا عضلانی مانند دیستروفی های عضلانی یا پولیومیلیت ( فلج اطفال)
  • کیفوز مهره های کمری موجب میشود فرد برای حفظ تعادل خود لوردوز کمری را زیاد کند.

درمان گودی کمر

برطرف کردن علت اصلی بوجود آورنده لوردوز یا گودی کمر میتواند آن را برطرف کند. با این حال علت گودی کمر هر چه باشد تقویت عضلات کمر و شکم و عضلات باسن میتواند شدت لوردوز را کاهش دهد. در نظر داشته باشید که شایعترین علت قوس زیاد کمر ضعیف شدن عضلات شکم و ستون مهره و کاهش قدرت انعطاف پذیری عضلات و تاندون های اطراف لگن است.

این ضعف عضلانی و کاهش انعطاف پذیری در افرادی که شغل نشسته داشته و فعالیت بدنی منظمی ندارند بیشتر ایجاد میشود. با افزایش سن هم مشکلات ذکر شده شدیتر میگردند پس مهمترین اقدام در درمان گودی کمر و لوردوزافزایش قدرت عضلات شکم و کمر و افزایش انعطاف پذیری بافت نرم اطراف لگن است.

برای نیل به این مقصود میتوانید از همان نرمش هایی که برای درمان کمردرد استفاده میشود سود ببرید. این نرمش ها عضلات ستون مهره و شکم شما را تقویت کرده و گودی کمر شما را کاهش میدهند.

برای آشنایی با پیشگیری از گودی کمر بر روی لینک کلیک کنید

منبع:ایران ارتوپد.بهداشت و سلامت

تماس