علل و علت کمردرد

اکثر انسان ها در طول زندگی خود چندین بار دچار کمردرد می شوند… یافتن دلیل این درد آسان نیست. کمردرد می تواند به دلایل مختلفی از جمله: حرکت و چرخش ناگهانی و نامناسب، بلند کردن اشیاء سنگین به طور غلط، نشستن زیاد و تحرک کم ایجاد شود. استرس، ناآرامی و فشار عصبی یکی دیگر از علت کمردرد می باشد.

 در خیلی از موارد، کمردرد تنها یک هفته طول می‌کشد اما در بسیاری از افراد مشکل درمان می‌شود. در تعداد کمی از افراد، کمردرد به طور دائم باعث ناتوانی طولانی‌مدت می‌شود.

کمردرد معمولاً توسط تخریب بخش کوچکی از لیگامان‌ها و عضلات کمر ایجاد می‌شود.بخش تحتانی کمر معمولاً نسبت به این مشکلات آسیب‌پذیرتر می‌باشد. چون این بخش وزن بیشتر بدن را تحمل کرده و تحت فشار دائمی ناشی از حرکاتی مثل خم شدن و تحرک است.

در موارد کم، کمردرد ممکن است ناشی از اختلالات زمینه‌ای مثل افتادگی و بیرون‌زدگی دیسک در نخاع باشد.کمردرد معمولا پس از مدت ۲-۳ هفته کمتر و کمتر و یا بطور کلی از بین می رود.

علت کمردرد

بیشترین علت مراجعه مردم به پزشکان ارتوپد، کمردرد است و شایع‌ترین دلیل کمردرد هم، سندروم سکه است.وقتی فرد خم می‌شود تا بند کفش را ببندد یا چیزی را از روی زمین بردارد یک دفعه در مهره‌هایش صدایی می‌شنود و احساس می‌کند به علت خم شدن، دیسک کمرش بیرون زده است.

در صورتی که گرفتگی کمر به واسطه اسپاسم عضله باشد، در اصل سندروم سکه رخ داده است.  این نوع گرفتگی کمر حتی به MRI و عکس نیز نیازی ندارد چرا که با یک دوره استراحت و مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک بعد از 4-3 روز خوب می‌شود.

چون افراد ورزش نمی‌کنند بنابراین بدنشان آمادگی کافی را ندارد و در هنگام خم یا دولا شدن‌های ناگهانی دچار اسپاسم عضله کمری می‌شوند که در قدیم به آن سندروم سکه می‌گفتند چرا که در گذشته افراد هنگام خم شدن برای برداشتن سکه از روی زمین به این حالت دچار می‌شدند.

علل کمردرد

 یکی از علل مهم درد به ‎خصوص کمردرد، دررفتگی دیسک است که به ‎دنبال انجام کارهای سخت بدنی و خم و راست شدن‎های ناگهانی و بلند کردن اجسام سنگین ممکن است ایجاد شود.دررفتگی دیسک فرد را دچار کمردرد می‎کند به‎ طوری که این درد حتی با عطسه کردن، زور زدن، نشستن طولانی و کار زیاد روزانه تشدید می‎شود و گاهی درد آن به پا انتشار می‎یابد.

در این مورد به فرد مبتلا به کمردرد توصیه می‎شود که حداقل 2 تا 3 هفته استراحت مطلق داشته باشد و محل درد را گرم نگه دارد. استفاده از داروی مسکن در این خصوص نیز مؤثر بوده و در صورت عدم بهبودی بعد از 2 تا 3 هفته مجدداً برای انجام سایر اقدامات درمان کمر درد به پزشک مراجعه کنید.

  • بازدید کنندگان گرامی

منبع:ایسنا.تابناک

تماس