1.علاوه بر تسکین درد سبب شروع روند درمانی آرتروز زانو می گردد.
2. بجای داروی شیمیایی از فراورده های بدن خود بیمار برای درمان آرتروز زانو استفاده میشود لذا اثرات مضر درمان با داروهای شیمیایی در این روش وجود ندارد.
3. با توجه به اینکه ماده اصلی مربوط به بدن بیمار است عارضه یا واکنشی در تزریق آن وجود ندارد.
4. در روش تهیه آن نیازی به مراحل زمان بر کشت سلولی مورد نیاز در درمان با سلول بنیادین وجود ندارد
روش انجام کار:
در روش پی آر پی در شرایط استریل 8 تا 20 سی سی از خون بیمار گرفته میشود. این کار بسیار شبیه به دادن یک آزمایش خون معمولی است. خون درون لوله ای که حاوی ژل پی آر پی است ریخته میشود و در دستگاهی بنام سانترییوژ قرار داده میشود. حدود ده دقیقه بعد نیروی گریز از مرکز اجزائ خون را از هم جدا میکند. پلاکت های تغلیظ شده هم از بقیه خون جدا میشوند.این سلولها که دارای عوامل رشد زیادی هستند به داخل زانو تزریق میشوند.
پس از عمل
داروهای ضد التهابی چند روز پس از این کار قطع میشوند و 3 تا 5 روز پس از این کار ممکن است بیمار درد خفیفی را تجربه نماید که نشانه شروع ترمیم بافتی است. در صورت درد میتواند از کمپرس یخ سه تا چهار بار در روز استفاده کند.
درمان ارتروز زانو با این روش نیاز به بستری ندارد و سرپایی است .نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و با بی حسی انجام میشود .هزینه های درمانی آن هم در مقایسه با بسیاری از روشهای درمان ارزانتر و مقرون به صرفه است.
انجام پی آر پی جدید ترین روش درمان غیر جراحی آرترو زانو است که بیماران زیادی در سراسر جهان با آن دمان شده اند و نشان داده است که بهبود قابل توجهی در درمان ارتروز زانو و درمان درد و توانایی حرکت را در زندگی روزمره ایجاد میکند.
در آرتروزهای خفیف تا متوسط نتیجه درمان پی آر پی زانو عالی گزارش شده و در آرتروزهای شدید اثرات تسکینی بسیار خوبی داشته است.
استفاده از پی آر پی در درمان سایر دردهای عضلانی اسکلتی:
1.تسریع روند ترمیم زانو پس از جراحی باز یا آرتروسکوپی زانو با انجام پی آر پی در زانو
2.ترمیم آسیب خفیف به رباط صلیبی یا مینیسک زانو
3.درمان التهاب آرنج یااصطلاحا آرنج تنیس بازان
4.درمان التهاب تاندونهای شانه یا آشیل
نویسنده : دکتر مجید حیدریان