وضعیت روزه‌ داری در بیماران قلبی – عروقی چگونه است؟

یک متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی با اشاره به بیماران قلبی که دارای فشارخون بالا هستند، افزود: بیماری این افراد چنانچه در طول روز با یک وعده قرص کنترل شود، مشکلی برای روزه‌داری ندارند، اما باید دقت داشته باشند که قبل از افطار، فشار خود را کنترل کنند و در صورت بالا بودن نباید روزه‌دار باشند.انواع بیماری‌های قلبی متفاوت است و از دسته افراد دارای فشارخون بالا تا بیماران با نارسایی قلبی، بیماری‌های عروق کرونر و نامنظمی قلب را شامل می‌شود.

گاهی در بیماران قلبی و عروقی، بیمار باید سه وعده دارو مصرف کند، ولی فاصله زیاد اذان صبح تا مغرب و روزه‌داری به او این اجازه را نمی‌دهد، بنابراین به این افراد توصیه نمی‌شود که روزه‌دار باشند؛ چرا که در اثر روزه‌داری فشارخونشان بالا می‌رود و مشکلات بیمار تشدید می‌شود.بیماران با نارسایی قلبی باید داروهای متعددی را مصرف کنند و در صورت عدم مصرف قدرت انقباضی قلبشان کاهش پیدا کرده و خطرآفرین می‌شود.

بیمارانی که دارای نامنظمی ریتم قلبی هستند و در یک وعده دارو استفاده می‌کنند می‌توانند روزه بگیرند، اما اگر این بیماران باید در سه وعده دارو مصرف کنند مجاز به گرفتن روزه نیستند.

زمان روزه‌داری در تابستان امسال حدود ۱۶ ساعت است، بنابراین هر بیماری که روزه‌دار است باید قدرت بدنی لازم برای روزه‌داری داشته باشد. مخصوصا در بیمارانی که دارای بیماری با تنگی عروق کرونر هستند، این مهم الزامی است.

این بیماران باید دو تا سه وعده دارو استفاده کنند و در صورت عدم مصرف دارو بیماری آنها تشدید می‌شود.

بیمارانی که سکته‌های خفیف قلبی داشته‌اند و در زمان حاضر تست ورزش خوبی دارند، می‌توانند روزه بگیرند.

بیمارانی که سکته‌های خفیف قلبی همراه با نارسایی قلبی دارند نباید روزه‌دار باشند، چرا که روزه‌داری تغییراتی در سیستم بدنی فرد ایجاد می‌کند و نارسایی قلبی در وی تشدید می‌شود.

افرادی که فشارخون کنترل شده دارند و یا بیمارانی که دارای بیماری‌های سخت دیابت هستند و همراه با این موارد از بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند، تحمل روزه‌داری در آنها مشکل است.

تغییر فشارخون با افزایش تپش قلب در بیماران قلبی به شدت بیماری فرد را افزایش می‌دهد. در افرادی که آنژیوگرافی انجام شده است، ولی در حال حاضر فرد مشکلات چندانی را ندارد و از تنگی‌های شدید رگهای قلبی رنج نمی‌برد، محدودیتی برای روزه‌داری وجود ندارد.

منبع

تماس