تاندون کشکک در زیر استخوان کشکک قرار دارد و آنرا به قسمت های بالایی درشت نی متصل میکند. پارگی تاندون کشکک ممکن است کامل یا ناقص باشد. محل پارگی آن معمولاً در محل اتصال به کشکک است و حتی میتواند هنگام پاره شدن، تکه های کوچکی از استخوان کشکک را نیز با خود از جا بکند. اگر پارگی این تاندون در زمینه یک بیماری دیگر باشد معمولاً محل پارگی در وسط تاندون است.
علائم پارگی تاندون کشکک
مهمترین علامت احساس یا شنیدن صدای پاره شدن تاندون است. بدنبال آن درد و تورم در ناحیه ایجاد میشود. دیگر علائم عبارتند از :
- فرو رفتگی پوست درست در زیر استخوان کشکک یعنی جایی که تاندون به استخوان میچسبد.
- خونمردگی در محل
- حساسیت به فشار در محل
- بالا رفتن کشکک به بالاتر از محل طبیعی خود
- عدم توانایی فرد در مستقیم کردن زانو
- مشکل در راه رفتن
تشخیص پارگی تاندوم کشکک
درمان پارگی تاندون کشکک
انتخاب نوع درمان به توسط پزشک ارتوپد با در نظر گرفتن عوامل متعددی مثل علت پارگی، نوع پارگی، سن بیمار، درجه فعالیت بیمار و عوامل دیگر متغییر است.
درمان غیر جراحی
از این درمان معمولاً برای پارگی های کوچک و ناقص استفاده میشود. در این روش درمانی با استفاده از یک بریس که دور ران و زانو و ساق بسته میشود زانو در حالت مستقیم نگه داشته شده و به آن تا حدود 6-3 هفته اجازه خم شدن نمیدهند. بعد از آن نرمش هایی برای بهبود دامنه حرکت زانو و تقویت عضله چهار سر ران به بیمار آموزش داده شده و توسط بیمار اجرا میشود.
درمان جراحی
اکثر کسانی که دچار پارگی تاندون کشکک شده اند نیاز به جراحی دارند. این جراحی بصورت ترمیم محل پارگی است. عمل جراحی هر چه زودتر انجام شود نتیجه درمان بهتر است. تاخیر در درمان موجب فاصله گرفتن دو طرف پارگی شده و بهم رساندن مجدد آنها را بسیار مشکل میکند. اگر بیش از یک ماه از پارگی گذشته باشد بهم رساندن دو سر پارگی ممکن است ناممکن باشد. در این موارد پزشک جراح ممکن است از محل دیگری از بدن بیمار تاندون گرفته و در محل پارگی پیوند بزند.