ستون فقرات شما ستونی با بیش از 30 استخوان (مهره) است که توسط ماهیچه ها، تاندون ها و لیگامنت ها در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و توسط دیسک های ضد ضربه محافظت می شوند. هر نوع مشکلی در ستون فقرات می تواند منجر به کمردرد شود. کمردرد در برخی افراد تنها یک رنجش ساده است و برای برخی دیگر کمردرد می تواند هم مشقت بار و هم عاجز کننده باشد.
اکثر کمردردها حتی نوع شدید آن به خودی خود در عرض دو تا 4 هفته برطرف می شوند. ندرتاً جراحی در جهت درمان کمردرد ضرورت می یابد و تنها به عنوان برنامه و درمان نهایی در نظر گرفته می شود.
علل کمردرد
علل معمول کمردرد، آسیب به ماهیچه (کشیدگی) یا لیگامنت (رگ به رگ شدگی) است.کشیدگی و رگ به رگ شدگی می تواند به دلایل زیادی ایجاد گردد، عواملی چون : بلند کردن نادرست اجسام، وضعیت ضعیف اسکلتی و عدم فعالیت های بدنی منظم و داشتن اضافه وزن می تواند ریسک کشیدگی و رگ به رگ شدن را افزایش می دهد و لذا کمر را تحت تاثیر می دهد.
همچنین کمردرد می تواند از آسیب های شدید تر نیز منتهی شود، آسیب هایی مانند شکستگی مهره ها یا تخریب دیسک، ناشی از آرتریت و دیگر تغییرات مرتبط با سن در ستون فقرات و یا ناشی از برخی عفونت ها
علل احتمالی کمردرد عبارتند از
اسپوندیلیت انکیلوزان
فیبرومیالژیا
فتق دیسک
عفونت کلیه
چاقی
استئوآرتریت
استئومیلیت
پوکی استخوان
بیماری پاژه استخوان
وضعیت های ضعیف اسکلتی
بارداری
التهاب استخوان خاصره
سیاتیک
اسکولیوز(کج شدگی ستون فقرات)
شکستگی های ستون فقرات(به ویژه در افراد مسن)
انقباض و تنگی نخاع
کشیدگی و رگ به رگ شدن
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم
اکثر کمردرد ها بدون درمان و در عرض چند هفته بهتر می شوند.چنانچه خیلی احساس ناراحتی می کنید، می توانید برای یک یا دو روز در رختخواب استراحت کنید ولی بیشتر از آن به جای بهتر شدن آسیب رسان خواهد بود. داروهای مسکنی که بدون نیاز به نسخه تهیه می شوند در کاهش درد کمر کمک کننده اند؛ به همین ترتیب کمپرس سرد یا گرم در ناحیه دردناک نیز موثر هستند.
در شرایط زیر و یا در صورت عدم بهبود پس از 3 روز درمان خانگی به پزشک خود مراجعه نمایید :
• کمردردتان شدید یا دائمی است به ویژه شب هنگام و یا در زمان دراز کشیدن
• کمردردتان به سمت یکی از پاها یا هردوی آنها منتشر می شود به ویژه چنانچه درد تا زیر زانوها ادامه پیدا می کند.
• کمردردتان منجر به ضعف، بی حسی یا سوزش در یکی از پاها یا هردوی آنها شده است.
• کمردرد تان با کاهش وزن ناخواسته ایجاد شده است.
• کمردردتان همراه با تورم یا قرمزی در ناحیه کمر ایجاد شده است.
برای آشنایی با درمان کمردرد بر روی لینک کلیک کنید
منبع:پزشک شما 1 . 2