کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو)

کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو)

در زیر استخوان کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) قرار گرفته که با زانو مفصل می شود. در حالت طبیعی این غضروف صاف و درخشان است، اما ممکن است در اثر عواملی این غضروف سائیدگی پیدا کند.

این سائیدگی به دو علت است یکی اینکه با افزایش سن و فشار به غضروف کشکک زانو مثل سایر بدن این غضروف نیز دچار سائیدگی می شود. نوع دوم در جوانان (دهه 2 و 3) به خصوص دختران در سنین رشد دیده می شود.

با توجه به رشد سریع در این سنین اختلاف قدرت عضلات دو طرف کشگک باعث کشیده شدن کشگک به یک سمت می شود و در این حالت کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) در مسیر طبیعی خود حرکت نکرده و درد جلوی زانو ایجاد می شود. درد با چمباتمه زدن یا بی حرکت نشستن تشدید می شود و حتی گاهی درد به پشت زانو نیز تیر می کشد.

در مراحل اولیه آسیب زیادی به کندرومالاسی کشکک (نرمی کشکک زانو) نمی رسد و با انجام تمرینات درمانی قابل پیشگیری و درمان است، اما در صورت ادامه بیماری، غضروف به تدریج آسیب می بیند. تمرین بر اساس نوع مشکل تجویز می شود و بیشتر بر تقویت عضلات داخلی ران و کشش عضلات خارجی تکیه دارد.

گرم کردن بدن و انجام حرکات کششی قبل از ورزش ضروری است. حرکاتی مثل زانو زدن، بالا و پایین رفتن از پله، چمباتمه زدن، دویدن در سرازیری و سربالایی و دوچرخه سواری با ارتفاع کم زین دوچرخه همگی این حالت را بدتر می کنند.

بیمار مبتلا به کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) معمولاً فرد جوانی است که از درد متناوب (یا یا هر دو زانو) شکایت دارد. درد بیشتر در سطح جلویی زانو بوده و در مواردی که بیمار از روی صندلی بلند می شود و یا در مواردی که از پله بالا و پایین می رود شدت می یابد.

گاهی بیمار از سفتی حرکات زانو شکایت دارد که این سفتی و خشکی زانو بعد از مدتی راه رفتن بهبود می یابد.. حرکات زانو با درد همراه بوده و در بعضی از موارد ایجاد اظهار دارد که زانو زیر پایش خالی می کند.

تشخیص این اختلال بر اساس شرح حال و معاینه بالینی کامل و رد سایر علل درد قسمت جلویی زانو داده می شود. درمان نرمی غضروف زانو بر 2 اصل استوار است. اصل او بر کاهش درد بیمار و برگشت عملکرد وی و اصل دوم بر تغییر نحوه زندگی و کاهش عوامل خطر تشدید کننده استوار است.

فاز اول: کاهش درد

کاهش فعالیت و استراحت به مفصل استفاده از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی شامل دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن و… برای 3-2 هفته (که در مطالعات تأثیر ناپروکسن بیشتر بوده است) و گذاشتن یخ در قسمت جلویی زانو هر 6-4 ساعت به مدت 15 دقیقه.

بعد از طی کردن فاز حاد بیماری و کاهش کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) نیاز به تغییر یکسری از شیوه های غلط زندگی و انجام یکسری ورزش ها جهت تقویت عضله چهارسر ران و فیزیوتراپی جهت برگشت کامل علائم بیمار و جلوگیری از ادامه روند تخریب است.

فاز دوم: انجام ورزش هایی جهت تقویت عضلات

شنا کردن اولیه گزینه پزشکان برای درمان کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) است. شنا به جز شنای کرال پشت، برای زانوها بسیار مفید است. علاوه بر شنا کردن می توان در قسمت کم عمق استخر قرار گرفته و به مدت 15 دقیقه در مسیر عرض استخر راه رفت.

این کار موجب می شود بدون وارد آمدن فشار بر مفصل زانوی مبتلا به آرتروز، عضلات اطراف زانو تقویت شود تا وزن اندام های فوقانی به زانو وارد نیاید. البته امکان این ورزش همیشه مهیا نیست.

دومین گزینه برای درمان کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو)  پیاده روی است. پیاده روی فشار زیادی بر زانوها وارد نمی کند. پیاده روی سریع، اگر قبلاً آسیبی در زانوهایتان نداشته اید، مشکلی ندارد. اما به زانوهای معیوب آسیب می رساند.

دوچرخه سواری نیز بر روی زانوها فشار زیادی وارد نمی کند. به طور کلی هرگونه فعالیتی که فشار کمی بر زانو ها وارد کند و یا فعالیت هایی که در آنها شما مجبور نیستید به سرعت تغییر جهت بدهید، برای زانوها مشکل ساز نیستند.

بیماران مبتلا به کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) می توانند برای درمان کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف زانو) خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

نرمی غضروف کشکک یا کندرومالاسی کشکک چگونه درمان میشود – قسمت سوم

                                                                                کندرومالاسی کشکک چیست؟

                                                                                                   کندرومالاسی کشکک زانو

منبع:برگرفته از کتاب دردهای مفصلی

تماس