در این قسمت برخی از تصورات و پیش داوری های اشتباهی که در مورد بیماری آرتروز و مشکلات ناشی از آن وجود دارد، مطرح می گردد.
– آیا ماساژ در تسکین دردهای مزمن آرتروز بسیار مؤثر است؟
ماساژ موجب افزایش جریان خون در عضو مبتلا به بیماری آرتروز می گردد و همین مسئله باعث کاهش درد آرتروز می شود. با این وجود در بعضی از موارد خاص بیماری آرتروز، ماساژ درمانی ممکن است باعث تشدید عفونت موضعی و انقباض و گرفتگی عضلات گردد.
اصطلاح «ماساژدرمانی» مجموعه گستردهای از تکنیکها را شامل میشود. به این منظور معمولاً فرد ماساژدهنده (ماساژور) از فشار دادن، مالش، و سایر تکنیکهای دستکاری عضله و بافتهای نرم برای ماساژ دادن استفاده میکند. در اکثر موارد این درمان از طریق دستها و انگشتها انجام میشود، اما گاهی اوقات ممکن است به این منظور از بازو، آرنج یا حتی ماساژ پا نیز استفاده گردد.
ماساژدرمانی برای مجموعه متنوعی از مشکلات زانو مورد استفاده قرار میگیرد که برای مثال در این زمینه میتوان از کاهش درد زانو، توانبخشی آسیبدیدگیهای ورزشی، کاهش استرس، ریلکس شدن اعصاب، کاهش تشویش و افسردگی و نیز کمک به سلامت عمومی زانو نام برد. ماساژ درمانی زانو میتواند برای موارد زیر مفید باشد:
پارگی تاندون
کیست بیکر
زانوی دوندگان
نقرس
بیثباتی و دررفتگی کشکک
– آیا استفاده طولانی از کمربندهای طبی ستون فقرات و کمر و گردنبندهای طبی خیلی مفید است؟
استفاده طولانی این وسایل تضعیف عضله و سفتی آن می گردد و سرخود نباید از آنها استفاده کرد. کمربندها و گردنبندهای طبی باید فقط طبق توصیه ی پزشک و تجویز او مورد استفاده قرارگیرند.
– آیا افراد مبتلا به پشت درد باید روی بستر سفت بخوابند؟
افراد مبتلا به دردهای مزمن بایست روی بستری سفت و صاف بخوابند. تشکهایی که نرمی متعارف و شکل مناسبی دارند مفید هستند ولی تشکلهایی که خیلی نرم هستند و سطح آنها صاف نیست وبرآمدگی دارد نباید مورد استفاده قرار گیرد.
– آیا افراد مبتلا به آرتروز گردن نباید از بالش استفاده کنند؟
افرادی که مبتلا به آرتروز گردن هستند بایست از بالشی که اندازه ی معمولی دارد و راحت است استفاده کرد. بالشهای خیلی بزرگ نبایست مورد استفاده قرار گیرند.
– آیا افراد مبتلا به پشت درد نباید به جلو خم شوند؟
در مواردی که مهره ها بیرون زده اند و فرد مبتلا به دیسک شدید است، خم شدن به جلو ممنوع می باشد. با این حال چون عضلاتی که بدن را به جلو خم می کنند، بزرگترین ضربه گیر بدن محسوب می شوند، توصیه می شود وقتی توانستید بیماری آرتروز را کنترل کنید، این حرکت را انجام دهید. چون اگر این عضلات در اثر عدم تحرک سفت گردند، موجب افزایش بار ستون مهره ها و در نتیجه آسیب و درد در این ناحیه می گردند.
– آیا افرادی که مبتلا به آرتروز هستند باید استراحت مطلق کنند؟
گرچه در روزهای اول بیماری آرتروز ، استراحت امری اجتناب ناپذیر است، ولی بایست توجه داشت که این کار موجب فرسودگی و کاهش کارایی بدن نگردد. استراحت مداوم و طولانی باعث تضعیف عضلات و در نتیجه تشدید عوارض بیماری آرتروز می گردد.
– آیا چاقی بیش از حد یکی از عوامل بروز بیماری آرتروز است؟
چاقی مفرط علت بروز بیماری آرتروز نمی باشد ولی در مبتلایان به آرتروز که چاق هستند مفصل بار زیادتری را تحمل می کند و و این مسئله موجب تشدید درد آرتروز می گردد.
– آیا ورزشهای سنگین باعث بروز بیماری آرتروز می شوند؟
ورزش سنگین علت بروز بیماری آرتروز نیست، اما آسیب و عفونت مفصل می تواند موجب بروز بیماری آرتروز بشود. در افراد مبتلا به آرتروز، ورزش سنگین باعث تشدید درد می شود.
– آیا غذاهای خاصی موجب بروز بیماری آرتروز هستند؟
هیچ غذایی وجود ندارد که عامل بروز بیماری آرتروز باشد ولی غذاهای خاصی درد ناشی از بیماری آرتروز را افزایش می بخشند.
– آیا اگر مدتی طولانی در معرض آب و هوای سرد و مرطوب قرار گیرید، آرتروز می گیرید؟
آب و هوا نمی تواند خود علت بروز بیماری آرتروز باشد، ولی درد ناشی از این بیماری در آب و هوای سرد و مرطوب تشدید می شود.
– آیا پشت درد و درد قسمت های مختلف ناشی از بیماری آرتروز است؟
این دردها ممکن است ناشی از آسیب دیدگی و یا رگ به رگ شدن عضلات باشد، بنابراین بیماری آرتروز نمی تواند تنها علت وجود درد در نقاط مختلف بدن باشد.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.