درمان شکستگی لگن
– جراحی
نوع جراحی بستگی به محل شکستگی استخوان، شدت شکستگی و سن فرد دارد. روش های مختلف جراحی عبارتند از:
– ترمیم با فلز سخت: جراح ممکن است پیچ فلزی را وارد استخوان کند تا استخوان های شکسته را به هم پیچ دهد و تا وقتی استخوان جوش نخورده است، آن پیچ درون بدن باقی می ماند.
– جایگزینی جزئی مفصل ران: اگر انتهای استخوان شکسته به درستی قرار نگیرد و تخریب شده باشد، پزشک ممکن است سر و گردن استخون ران را بردارد و به جای آنها، پروتز فلزی قرار دهد.
– توانبخشی
یک روز بعد از جراحی، توانبخشی شروع می شود.
فیزیوتراپی بر اساس ورزش های قدرتی انجام می گیرد.
همچنین شما باید با یک درمانگر حرفه ای کار کنید تا روش های مستقل بودن را در زندگی یاد بگیرید و دیگر نیازی به کمک افراد در دستشویی رفتن، حمام کردن، لباس پوشیدن و غذا درست کردن نداشته نباشید.
اگر استفاده از واکر و یا ویلچر لازم باشد، درمانگر توصیه به خرید آنها می کند.
عوامل خطر شکستگی لگن
– سن: با بالا رفتن سن، تراکم استخوان و توده عضلانی کاهش می یابند. افراد مسن ممکن است دارای مشکلات بینایی و عدم تعادل بدن باشند.
– جنس: استخوان ها در زنان نسبت به مردان، زودتر پوک می شوند. کاهش هورمون استروژن که در هنگام یائسگی رخ می دهد، کاهش توده استخوانی و شکستگی لگن را بیشتر می کند. به هر حال، مردان نیز دارای کاهش تراکم استخوانی و شکستگی لگن می گردند.
– بیماری های مزمن: پوکی استخوان یکی از مهم ترین عوامل خطر شکستگی لگن می باشد، اما سایر بیماری ها نیز ممکن است باعث شکنندگی استخوان گردند. این بیماری ها عبارتند از: اختلالات غدد درون ریز مثل پرکاری تیروئید، و اختلالات روده ای که باعث کاهش جذب ویتامین D و کلسیم می شود.
علائم شکستگی لگن
– فرد بعد از زمین خوردن، فورا قادر به حرکت نیست.
– درد شدیدی را در قسمت جلوی ران و یا در کشاله ران و درد لگن
– نمی تواند سنگینی خود را بر آن طرف صدمه دیده بیندازد.
– سفتی، کبودی و ورم در اطراف منطقه شکستگی دیده می شود.
– پای صدمه دیده، کوتاه می شود.
– پای صدمه دیده، به خارج از بدن متمایل می شود.
منبع:شاد.الفبا