درمان و علائم شکستگی لگن

درمان شکستگی لگن

انجام نرمش و تمرینات ورزشی از مهمترین مراحل بازپروری بعد از بسیاری از اعمال جراحی ارتوپدی است. بعد از اعمال جراحی تعویض مفصل زانو، بعد از اعمال جراحی که برای درمان شکستگی های ناحیه لگن (مفصل ران) بکار میرود و در بسیاری جراحی های دیگر انجام نرمش از نیازهای اساسی است و بدون انجام درست نرمش ها نتیجه درمان ناقص خواهد ماند.

انجام نرمش ها مانع ایجاد بسیاری از عوارض درمانی شکستگی لگن خواهد شد، موجب می شود لنگش بیمار خیلی زود برطرف شود و با انجام آنها بیمار خیلی زودتر می تواند به زندگی طبیعی خود برگردد. نرمش های لگن در درمان بسیاری از بیماری های لگن و دردهای ناشی از آن ها هم کاربرد دارد.

نرمش های لگن به دو دسته نرمش های کششی و نرمش های تقویتی تقسیم می شوند. هدف از انجام نرمش های کششی همانطور که از نام آن ها پیدا است کشش عضلات، تاندون ها و رباط های اطراف مفاصل لگن است. با کشش این بافت ها قابلیت انعطاف آن ها افزایش یافته و دامنه حرکتی مفصل بهبود میابد. فشار بر روی بسیاری از بافت ها کم شده و درد بیمار کاهش میابد.

از طرف دیگر نرمش های تقویتی با قویتر کردن عضلات اطراف مفصل ران موجب کاهش فشار به مفصل و در نتیجه باعث کاهش شکستگی لگن می شود و همچنین انجام آن ها بعد از اعمال جراحی شکستگی لگن موجب کاهش لنگش بیمار و بازگشت سریعتر وی به فعالیت های عادی زندگی می گردد.

شکستگی لگن نامی کلی برای طیف گسترده ای از شکستگی ها است که معمولا بدنبال ضربات شدید به لگن خاصره ایجاد می شود. شکستگی لگن انواع متفاوتی داشته و می تواند نواحی متفاوتی از لگن خاصره را در بر گیرد.

علائم شکستگی لگن

-ناتوانی در راه رفتن و ایستادن با وجود ظاهر سالم اندام های تحتانی و شکستگی لگن

– درد در نواحی پشت، کشاله ران یا لگن که با حرکت افزایش می یابد

– پارگی مثانه

-وجود خون در ادرار

-درد یا ناتوانی در تخلیه ادرار

– خونریزی داخلی و شوک از نشانه های این شکستگی است.

بهترین راه برای تشخیص شکستگی لگن این است که دو طرف لگن را به آرامی به سمت پایین و داخل فشار دهید. لگن شکسته با این کار دردناک خواهد شد.

برای آشنایی با پیشگیری از شکستگی لگن بر روی لینک کلیک کنید

منبع:ایران ارتوپد 1 . 2

تماس