علائم و نشانه های آرتروز

آرتروز باعث بوجود آمدن چه علائم و نشانه هایی در فرد می شود؟

جدول 1-1 نشان دهنده ی علائم و نشانه های بوجود آمده در اثر آرتروز یک مفصل می باشد.

منظور از علائم آرتروز، مواردی هستند که بیمار از آنها شاکی است و منظور از نشانه ها، مواردی هستند که پزشک در معیانه ی بیمار پیدا می کند.

علائم آرتروز

نشانه های آرتروز

1- درد

2- خشکی مفصل یا اختلال در شروع حرکت مفصل (طوری که خشکی صبحگاهی کمتر از نیم ساعت طول می کشد).

3- کاهش دامنه ی حرکت

4- احساس ناپایداری مفصل

5- محدودیت کارکردی مفصل

1- وجود نقاط دردناک در اطراف مفصل

2- تورم سفت در اطراف مفصل

3- صدا دادن مفصل در حین حرکت دادن آن

4- علائم مربوط به التهاب (آب آوردن مفصل)

5- محدودیت حرکت و حرکت دردناک

6- سفتی مفصل

7- ناپایداری مفصل (مشاهده تخریب شدید استخوان یا مفصل)

درد مفصلی و آرتروز: بیمار، معمولاً وقتی به پزشک مراجعه می کند که چندین ماه و حتی چندین سال از شروع بیماری مفصلی او گذشته است. درد مفصلی در ابتدای بیماری و در مراحل اولیه ی آن، معمولاً پس از حرکت آغاز شده و خیلی زود پس از استراحت کردن مفصل از بین می رود. وقتی بیماری پیشرفت می کند، درد علاوه بر آنکه در هنگام حرکت وجود دارد، مدتی پس از استراحت و پایان کارکرد مفصل همچنان و برای چند دقیقه تا چند ساعت (بسته به شدت بیماری و شدت استفاده از مفصل) باقی می ماند.

در مراحل انتهایی بیماری و در مرحله ای که استخوان زیر کپسول مفصلی تحت فشار قرار می گیرد، بیمار از درد شبانه نیز شاکی خواهد بود. برابر آمار، بین همه بیمارانی که از درد آرتروز به هنگام فعالیت رنج می برند، حدود 40 تا 50 درصد (نیمی از بیماران) در حالت استراحت، نیز درد دارند. تنها 30درصد (حدود یک سوم) بیماران مبتلا به آرتروز از درد شبانه شاکی هستند.

خشکی مفصل و آرتروز: تقریباً تمامی بیماران مبتلا به آرتروز، از این موضوع شکایت دارند که وقتی برای مدتی استراحت کنیم، در بکارگیری مجدد از مفصل مربوطه دچار مشکل خواهیم بود.

صدای ناله و آخ گفتن همه مادربزرگ ها و پدربزرگ ها را بیاد بیاورید که در پایان نماز خواندن به حالت معمول (علی رغم توصیه پزشک به نماز خواندن بر روی میز و یا نماز خواندن در حالت نشسته و با پای دراز کرده) از دهان زیبایشان بیرون می آید. کمر درد صبحگاهی یکی دیگر از مشکلات بیماران مبتلا به آرتروز کمر می باشد.

خشکی صبحگاهی مفاصل در آرترزو معمولاً در حد چند دقیقه بوده (کمتر از 30 دقیقه) به فاصله ی کوتاهی پس از بیدار شدن و جابجا شدن بهبود می یابد. اگر خشکی صبحگاهی در مفاصل بیشتر از نیم ساعت طول بکشد، معمولاً نشان دهنده ی وجود یک پدیده التهابی مثل روماتیسم مفصلی می باشد.

کاهش دامنه ی حرکت و آرتروز: این مشکل یعنی محدودیت در باز و بسته کردن کامل یک مفصل، از علامت های شایع در آرتروز می باشد. پای بیمار مبتلا به آرتروز زانو، در صورتی که بیماری پیشرفته باشد نمی تواند در خط مستقیم قرار گیرد. بیمار مبتلا به آرتروز شانه، توانایی لازم برای خاراندن پشت خود را ندارد.

احساس ناپایداری مفصل و آرتروز: یکی از شکایت های شایع بیماران مبتلا به آرتروز زانو این است که گاهی احساس می کنند پایشان می خواهد از جا در برود یا مثلاً زیر پایشان خالی می شود. این احساس، البته معمولاً به خاطر ضعفی است که عضلات دور مفصل زانو به آن مبتلا می شوند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

تصورات غلط در مورد بیماری آرتروز و عوارض آن

                                                                   آرتروز و عوارض آن

                                                                                                 آرتروز یا استتوآرتریت

تماس