شکستگی گردن استخوان ران چه در افراد جوان و چه در افراد مسن در غالب اوقات نیاز به عمل جراحی دارد. عمل جراحی جااندازی این شکستگی باید هر چه زودتر انجام شود بطوریکه هر ساعت تاخیر در انجام عمل جراحی احتمال بروز عوارضی مانند نکروز سر استخوان و یا جوش نخوردن را بیشتر میکند. ترجیح داده میشود این عمل جراحی در 12-6 ساعت اول بعد از شکستگی انجام شود.
نکته مهم دیگر اینست که بسیاری از افراد مسنی که دچار شکستگی گردن استخوان ران میشوند به علت کهولت سن و یا داشتن بیماری های دیگر مانند فشار خون و یا بیماری قلبی یا دیابت، ریسک جراحی بالایی دارند.
عدم جراحی این شکستگی معمولا موجب میشود بیمار تا آخر عمر توانایی راه رفتن را از دست بدهد. همچنین افراد مسن با حتی چنذ روز استراحت در بستر و راه نرفتن ممکن است توانایی راه رفتن خود را برای همیشه از دست بدهند.
بنابراین در این بیماران توصیه کلی اینست که به محض تشخیص شکستگی و در اولین فرصت، اقدامات طبی برای کنترل عوامل خطرساز مانند فشار خون یا دیابت انجام شده و بیمار در 48-24 ساعت اول تحت عمل جراحی فرار گیرد. مگر اینکه وضعیت بیماری های داخلی بیمار آنقدر خطیر باشد که امید چندانی به زنده ماندن وی بعد از جراحی نباشد.
متاسفانه در بیماران مسنی که دچار این شکستگی میشوند احتمال مرگ و میر در یک سال اول بعد از شکستگی چه با عمل و چه بدون عمل زیاد است. مخارج دمان این بیماران در بیمارستان و هزینه نگهداری از این بیماران بعد از شکستگی سالانه فشارهای سنگینی را بر اقتصاد جامعه و خانواده ها وارد میکند.
بسیاری از این بیماران حتی پس از جوش خوردن شکستگی ممکن است نتوانند کارآیی قبلی را در زندگی داشته باشند و خیلی از آنها مدتی بعد از شکستگی به خانه های سالمندان سپرده میشوند. با توجه به نکات ذکر شده امروزه تاکید زیادی بر پیشگیری از ایجاد این شکستگی ها میشود که مهمترین راه آن پیشگیری از وقوع پوکی استخوان است.
منبع:ایران ارتوپد