درمان آرتروز با پی آر پی

پی‌آر‌پی یک روش جدید درمانی است که طی چند سال اخیر وارد طب شده است. در قدیم فکر می‌کردیم پلاکت فقط در انعقاد خون نقش دارد ولی به مرور نقش پلاکت در رشد و تمایز سلولی نیز مشخص شد.

 روماتولوژی فاکتورهای رشد، فاکتورهای رگ‌سازی جدید و نقاط آسیب‌دیده با روش پی آر پی ترمیم می‌شود و پلاکت علاوه بر انعقاد خون به طور طبیعی در ترمیم بافت‌های آسیب دیده هم نقش دارد.

 در روش درمان با PRP پلاکت‌ها را از خون جدا می‌کنند و با غلظت بالا در ناحیه آسیب دیده تزریق می‌کنند. امروزه PRP در رشته‌‌های مختلف از جمله آسیب‌های ورزشی به وفور استفاده می‌شود تا جایی که برخی قهرمانان در آسیب‌های تاندون از این روش بهره‌ می‌گیرند.

 روش PRP برای بهبود آرتروز، پارگی مینیسک، زیبایی، پوست، مشکلات دندان و فک و هرجا که بدن به ترمیم نیاز  داشته باشد استفاده می‌شود.

روش انجام PRP

ابتدا حدود20 سی سی از خون شما گرفته می شود. این کار بسیار شبیه به دادن یک آزمایش خون معمولی است. خون جمع آوری شده شما در داخل لوله ای که حاوی ژل پی آر پی ست ریخته می شود. سپس لوله، در دستگاهی به نام سانتریفوژ قرار می گیرد و حدود15-10 دقیقه چرخانده می شود(میزان چرخش بسته به نیاز میزان تغلیظ پلاکت است). نیروی گریز از مرکز دستگاه، اجزای خون شما را از هم جدا می کند. پلاکت ها ی تغلیظ شده هم از بقیه خون جدا می شوند. حالا مایع PRP که شامل عوامل رشد فراوان است آماده استفاده می باشد. در مرحله آخر پی آر پی PRP به ناحیه مورد نظر تزریق می گردد.

این فرآیند چند دقیقه به طول می انجامد، اما در واقع غلظت پلاکت را تا 5 برابر نسبت به خون طبیعی شما افزایش می دهد. قبل از تزریق، ناحیه ممکن است نیاز به بی حسی داشته باشد چون تزریق پی آر پی PRP تنها کمی ناخوشایند است.شما ممکن است کمی درد را تا 3-5 روز پس از تزریق تجربه کنید. این درد خفیف طبیعی است .

منبع:دکتر دقاق زاده.تالار گفتگو

تماس