آرتروز زانو : درمان و علل

فهرست مطالب

آرتروز از انواع بیماری مزمن بوده که با گذر زمان شدیدتر می‌شود. درد و خشکی مفاصل ممکن است آنقدر شدید شود که انجام وظایف روزانه را سخت کرده و یا ناممکن سازد. در موارد شدید آرتروز زانو ، پزشکان ممکن است با جراحی تعویض مفصل بیماری را بهبود بخشند.

درمان

هرچند درمان کامل و شفادهنده‌ای برای آرتروز هنوز کشف نشده، اما با انجام بعضی از درمان‌ها می‌توان درد را کاهش داده و انعطاف و حرکت را به مفاصل برگرداند، درمان‌های آرتروز زانو شامل:

دارو درمانی

برای درمان درد آرتروززانو می‌توان از داروهای زیر استفاده کرد:

استامینوفن :استامینوفن می‌تواند درد را کاهش دهد اما تاثیری برروی التهاب و ورم ندارد. مصرف بیش از حد استامینوفن می‌تواند باعث آسیب رساندن به کبد شود.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs ):این داروها می‌توانند درد و التهاب  ناشی از آرتروز زانو  را تا حدودی کاهش دهند، این داروها شامل ایبوپروفن، ناپروکسن و … می‌شوند. این داروها ممکن است باعث ناراحتی معده، مشکلات قلبی، احساس صدا درگوش، مشکلات قلبی، خونریزی و مشکلات کبد و کلیه شوند. مصرف  در افراد مسن می‌تواند خطرناک تر باشد.

درمان غیر دارویی

فیزیوتراپی

کار درمانی جراحی

استئوتومی  در درمان آرتروز (برش استخوان و جدا کردن و خارج کردن قسمتی از استخوان).

تعویض مفاصل

در این جراحی پزشک مفصل آسیب دیده را خارج کرده و با پروتزهای پلاستیکی و آهنی جایگزین می‌کند.

درمان با طب سنتی یا جایگزین

این درمان ها برای کاهش درد آرتروز بجای درمان‌های دارویی استفاده می‌شوند که شامل:

طب سوزنی :از طب سوزنی برای کاهش درد مفصل و بهبود عملکرد مفصل استفاده می‌شود.

ورزش تای چی و یوگا :این درمان‌های ورزشی ممکن است بتوانند تاثیری بر درد آرتروز زانو داشته باشند.

علل و دلایل

علت ایجاد بیماری آرتروز هنوز به ‌طور واضح شناخته نشده است ولی چند عامل وجود دارد كه می‌تواند زمینه ‌ساز ابتلا به آرتروز زانو باشد،یكی سن بالا است كه این بیماری معمولا در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود.

مورد دوم جنس،چون آرتروز زانو در خانم‌ها بیشتر از آقایان بروز می‌كند ولی دلیل آن هنوز به‌ درستی مشخص نشده است،

مورد بعدی  آرتروز ناهنجاری ‌های مادر زادی استخوانی و یا صدمه به مفصل است.آرتروززانو  در ورزشكاران حرفه‌ای كه مدام در معرض ضربه خوردن هستند بسیار شایع است مثلا در فوتبالیست‌ها.صدمات غیر ورزشی مثل تصادفات رانندگی هم زمینه را برای آرتروز مهیا می‌كند.عامل وزن را نيز نمي توان فراموش كرد .

چاقی خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش می‌دهد.به ‌طور كلی هر چقدر وزن بالاتر باشد مفاصل بزرگ(مثل زانوها)باید بار و فشار بیشتری را تحمل كنند و در نتیجه خطر ابتلا به آرتروز در آنها بیشتر می‌شود. چاقی حتی احتمال بروز آرتروز در دست‌ها را هم افزایش می‌دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

علایم و دلایل آرتروز

ورزش هایی برای درمان آرتروز

علل آرتروز و انواع آن

منبع:مشرق نیوز.شفاف

تماس