درمان بورسیت آرنج و آرتروز آرنج

آرتروز آرنج

شیوع آرتروز آرنج به مراتب کمتر از آرتروز در سایر مفصل هاست و می تواند در اثر شکستگی های قدیمی، ضربه های مکرر و یک سری بیماری های آرنج ایجاد شود. از نظر علائم بالینی آرتروز آرنج درد و محدودیت حرکات مفصل آرنج از علایم برجسته بیماری آرتروز آرنج است. درد در بیماری آرتروز آرنج به مراتب کمتر از آرتروز در مفصل های اندام تحتانی است و معمولاً در مراحل پیشرفته به وجود می آید.

جهت تشخیص بیماری آرتروز آرنج شرح حال، معاینه بالینی و عکس رادیوگرافی لازم است.

درمان آرتروز آرنج

با توجه به شدید نبودن درد آرنج و ناراحتی، آرتروز آرنج به تنهایی احتیاج به درمان جراحی ندارد و درمان های طبی شامل کاهش فعالیت، گرم نگه داشتن آرنج و داروهایی مثل دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن و… معمولاً کافی هستند.

فیزیوتراپی می‌تواند در کاهش درد و بازیابی توانایی حرکت کردن مؤثر باشد. ورزش درمانی همراه با قرار دادن بسته یخ یا کیسه آب گرم روی مفصل آسیب‌دیده می‌تواند دامنه حرکت مفصل را به میزان قابل‌توجهی بازگرداند. ورزش‌های ملایم و گرما/سرما درمانی ممکن است در تسکین درد ارتروز آرنج مفید باشد. اسپلینت‌ها با ارائه یک حالت تکیه‌گاهی برای مفصل آسیب‌دیده، می‌توانند فشار وارد بر آن را کم کنند.

بورسیت آرنج

بورس ها ساختمان های ساک مانند محتوی مایعی هستند که در هر جای بدن می توانند وجود داشته باشند. این بالشتک ها بین عضلات و تاندون، لیگامان، استخوان قرار گرفته و باعث محافظت در برابر سایش عضله در برابر حرکات تکراری می شوند.

ایجاد التهاب در این بورس ها باعث ایجاد بورسیت می شود. شرایط ایجاد کننده بورسیت عبارتند از: فشار طولانی مدت روی بورس، التهاب مفصل نزدیک بورس، حرکات تکراری زیاد، شرایط فیزیکی که باعث ایجاد افزایش فشار روی بورس ها می شود مثل داشتن پاهای با طول نامساوی، جراحات مثلاً در اثر افتادن، شرایط بیماری مثل نقرس، بیماری آرتریت روماتوئید و در نهایت عفونت بورس که ممکن است در ادامه ی آسیب ها به پوست مجاور بورس و یا انتشار خونی عفونت ایجاد شوند.

بورسیت آرنج یا بورسیت اوله کرانون، التهاب بورسی است که دقیقاً در پشت آرنج (بین پوست و زائده اوله کرانون استخوان ساعد) قرار گرفته و باعث تسهیل حرکت پوست روی این زائده استخوانی می شود.

این التهاب معمولاً در اثر ضربه حاد یا فشارهای مکرر به وجود می آید. از نظر علائم درد، تورم و حساسیت موضعی و قرمزی گرمی در موارد عفونی مهمترین علامت های بیماری بورسیت آرنج هستند. گاه مختصر محدودیت در خم کردن آرنج وجود دارد که علت آن تحت کشش قرار گرفتن بورس ملتهب ضمن خم کردن آرنج است. تشخیص بورسیت آرنج معمولاً بر اساس شرح حال، علائم بالینی و معاینه پزشک داده می شود و در معدود مواردی نیاز به کشیدن مقداری از مایع بورس جهت تشخیص بورسیت آرنج است.

درمان بورسیت آرنج

بورسیت آرنج در غالب موارد کشیدن مایع درون بورس و تزریق هیدروکورتیزون (نوعی کورتون) در داخل آن، بانداژ و گرمای موضعی است. تجویز داروهای ضدالتهابی مثل ایبوپروفن، دیکلوفناک، و… باعث تسکین درد و از بین رفتن علائم بورسیت آرنج می گردد.

در مواردی که بورسیت مزمن و طولانی مدت شود (بورسیت مزمن اوله کرانون miner’s elbow) جدار بورس کلفت شده و درمان های ذکر شده کافی نبوده و بورس ملتهب باید با عمل جراحی بورسیت آرنج در آورده شود.

*قابل ذکر است در بورسیت های عفونی، تخلیه بورس و تجویز آنتی بیوتیک ضروری است.

بیماران مبتلا به بورسیت آرنج و آرتروز آرنج می توانند برای درمان بورسیت آرنج و آرتروز آرنج خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

بورسیت و پیشگیری از آن

 درمان آرنج گلف بازان و آرنج گلف بازان

تشخیص،علت و علائم ساییدگی مفصل آرنج

تماس