درمان بیماری سیور و علل درد پاشنه پا در کودکان

هنگامی که درد کف پا احساس می شود، این موضوع به معنی اینست که کف پا دچار بیماری شده و نمی تواند به درستی وظایف خود را انجام دهد  آسیب، فعالیت بیش از حد، یا عوارضی که موجب التهاب در استخوان، رباط و تاندون پا می‌شوند، ممکن است  علت درد کف پا  باشد.یکی از علل شایع درد پاشنه پا در بچه ها بیماری سیور است. این بیماری به علت التهاب صفحه رشدی که در پشت استخوان پاشنه قرار دارد ایجاد میشود که منجر به درد کف پا نیز می شود. تشخیص این بیماری بر اساس شرح حال و معاینه بیمار است و رادیوگرافی کمکی به تشخیص نمیکند. ممکن است پزشک معالج از رادیوگرافی برای علل درد پاشنه پا استفاده کند.

درمان بیماری سیور

اولین و مهمترین اقدام درمان درد پاشنه پا قطع کلیه فعالیت های بدنی و ورزشی است که موجب تشدید درد پاشنه میشوند. بیمار باید از دویدن بخصوص با پای بدون کفش بر روی زمین های سخت اجتناب کند.

  • انجام نرمش های کششی کف پا و مچ پا و ساق
  • سرمای موضعی بر روی پاشنه بمدت 20 دقیقه روزی سه بار حتی در روز هایی که درد وجود ندارد
  • استفاده از جوراب های الاستیک مانند جوراب واریس برای تحت فشار قرار دادن ناحیه پاشنه و کاهش تورم
  • استفاده از کفش با پاشنه اندکی بلندتر از کفش های قبلی بیمار
  • استفاده از داروهای ضد درد مانند استامینوفن یا بروفن
  • در موارد شدید ممکن است پزشک معالج مچ پا را با استفاده از گچ به مدت 12-2 هفته بیحرکت کند.

با درمان مناسب، بیماری در عرض دو هفته تا دو ماه خوب شده و مشکلی را هم برای آینده فرد بوجود نخواهد آورد. با تمام شدن رشد سریع نوجوان و جوش خوردن آپوفیز استخوان پاشنه به تنه آن، بیماری هم کلا دلیل وجودی خود را از دست داده و خودبخود خوب میشود.

گرچه بیماری خوب میشود ولی در طی دوران رشد سریع نوجوان، ممکن است مجددا عود کند. استفاده از کفش مناسب و با کیفیت که بخصوص قسمت پاشنه آن بتواند شوک ها و ضربات ناشی از پریدن و فرود به زمین را جذب کند در پیشگیری از عود بیماری اهمیت دارد. ادامه نرمش های کششی هم در پیشگیری از عود بیماری کمک کننده هستند. در صورتیکه بیمار شرایط مساعد کننده بروز بیماری را که در بالا ذکر شده داشته باشد پزشک معالج آنها را مورد توجه قرار داده و درمان میکند.

برای آشنایی با درمان بیماری سیور  بر روی لینک کلیک کنید

منبع:ایران ارتوپد

تماس