علل و علائم زانوی ضربدری

در ناهنجاری زانوی ضربدری، رانها به هم نزدیک شده و قوزک های داخل ازهم فاصله می‌گیرند و نمایی شبیه ضربدر در پاها ایجاد می‌شود. زانوی ضربدری عوارضی چون درد در قسمت داخل زانو به علت کشش بافت های نرم، درد در قسمت خارجی زانو به علت وارد آمدن فشار روی سطوح مفصلی و ایجاد آرتروز زودرس در زانو را به همراه دارد.

زانوی ضربدری

زانوی ضربدری نوعی تغییر شکل زاویه ای در اندام تحتانی است که معمولاً در طول دوران کودکی بین سنین ۲ تا ۶ سال دیده می شود.  در این عارضه خط زانو با ران و مچ پا در یک امتداد نیست. در وضعیت طیبعی اگر شخص زانوها را به هم نزدیک کند می تواند قوزک های داخلی پا را هم بهم نزدیک کند. بنابراین زانوی ضربدری زمانی است که زانوهای کودک به هم نزدیک شده در حالی که قوزک های پای او از هم دور شده اند.

علائم زانوی ضربدری 

 هنگامی که کودک راست می ایستد ضربدری بودن زانوهایش را می توان به آسانی تشخیص داد. اگر زانوها باهم تماس داشته باشند و قوزک ها از هم دور شده باشند زانوی ضربدری وجود دارد علاوه بر این هریک از نشانه های زیر می تواند از علائم زانوی ضربدری باشد:

  • وجود درد در قسمت قدامی و داخلی زانو
  • تمایل کشکک ها به خارج و احتمال دررفتگی آنها
  • بیش از حد بودن زاویه زانو( زاویة والگوس زانو )
  • وجود نوعی الگوی راه رفتن دورانی هنگام گام برداشتن

علل زانوی ضربدری

عدم تعادل عضلانی، کاهش قدرت عضلات داخل و خارج پا، استفاده از کفش­های نامناسب، تکرار عادات غلط حین راه رفتن به ویژه در جوانان، آسیب­های استخوانی، بیماری نرمی استخوان، جوش خوردن نامناسب شکستگی­ها، پارگی لیگامان­ها و رباط­های اطراف زانو و بسیاری عوامل دیگر غیر از وراثت می­توانند از عوامل ایجاد کننده پاهای پرانتزی و ضربدری باشند.

منبع:دکتر باقر پور.دکتر حسین زاده

تماس