آرتروز و عوارض آن

کلمه ی آرتروز متشکل از دو واژه ی یونانی Arthon به معنای برافروخته و سوزان و itis به معنای احساس است. در بیماری آرتروز درد، التهاب و سفتی مفاصل مشاهده می گردد. شدت درد مفاصل از احساس شدید تیرکشیدگی و سوزش تا دردی جانکاه و طاقت فرسا تغییر می یابد.

در موارد مزمن، آرتروز باعث تغییر شکل مفاصل و عضو می گردد. بیمارانی که از آرتروز مزمن رنج می برند، معمولاً راهی برای کنار آمدن با درد پیدا می کنند، ولی درد آرتروز همواره وجود دارد. بیماری آرتروز در مفاصل زانو، مچ، آرنج، لگن، انگشتان دست و پا، شانه ها و ستون فقرات مشاهده می گردد.

نشانه های بیماری آرتروز ممکن است صبح ها و یا غروب و یا پس از مدتی نشستن شدیدتر شود. در بعضی موارد تحرک باعث تسکین درد و در برخی موارد موجب تشدید آن می گردد.

در برخی بیماران مبتلا به آرتروز سرما و در بعضی دیگر گرما در تخفیف درد مؤثر است. گاهی در اثر ضعف عضلات، مفاصل برای لحظه ای می گیرند و قفل می شوند. بعضی اوقات آرتروز چنان بر حرکت مفاصل اثر می گذارد که بیمار دچار معلولیت می گردد.

علم پزشکی معتقد است که علت اصلی آرتروز کاملاً شناخته نشده است. بعضی از انواع آرتروز ارثی است و از طریق ژن به افراد خانواده منتقل می شود مانند نقرس و آرتروز ستون فقرات. البته بیماری روماتیسم مفصلی و ورم مفاصل و استخوان ها نیز گاهی ارثی می باشند. اگر چه ویژگی های ژنتیکی انسان را مستعد ابتلا به آرتروز می گرداند، ولی آسیب دیدگی و عفونت مفصل نیز می تواند موجب بروز بیماری آرتروز گردد.

بنابر نظریه ی طب سنتی هند، انواع مختلف بیماری آرتروز در اثر اختلال در تعادل و توازن واتا (هوا) پیتا (صفرا) و تخلیه ی مواد اضافی بدن به وجود می آید. «واتا» تنفس، تکلم، گوارش، دفع و سلسله ی اعصاب را تحت کنترل دارد و «پیتا» فرآیند سوخت و ساز، گردش خون و اعمال مغزی را کنترل می کند.

تخلیه ی مواد اضافی بدن موجب تغذیه و تقویت اندام های مختلف بدن می گردد و همچنین به هضم غذا و انعطاف مفاصل کمک می کند و ترشح هورمون های غدد درون ریز را تنظیم می نماید. این طب معقتد است که اختلال در فعالیت دستگاه گوارش و فعالیت های مربوط به سوخت و ساز بدن، عمده ترین عامل بیماری آرتروز است.

طب هومئوپاتی یا جور درمانی بر اساس قوانین طبیعی تندرستی است. مهمترین قانون بنیادی این طب قانون همانندهاست. یعنی همانند ها می توانند یکدیگر را بهبود بخشند. این قانون پزشکان را قادر می سازد تا بر اساس خصوصیات نشانه های بیماری آرتروز، دارو تجویز کنند.

این روش معتقد است که تمام قسمت های بدن متقابلاً به یکدیگر وابسته اند و بر یکدیگر تأثیر می گذارند و به جای این که اندام های مختلف بدن را جداگانه معالجه کند، به تمام وجود بیمار توجه دارد و تمام بدن را مداوا می کند. بیماری های جسمی و روحی نیز همزمان بررسی و معالجه می شوند.

در درمانی بیماری آرتروز طب هومئوپاتی نقش مهمی ایفا می کند. در طب فشاری، بیماری ها با فشار به خصوصی از بدن بوسیله ی انگشت شست و یا وسیله ای که نوک ندارد، معالجه می گردند. طب فشاری مؤثرترین و بهترین راه درمان دردهای ناشی از بیماری آرتروز است.

یوگا نیز به عنوان یکی از روش های درمانی، نقش مؤثری در درمان بیماری آرتروز دارد. تمرینات یوگای صحیح در مدت مناسب، به کاهش درد و بهبود حرکت مفاصل کمک می کند. این تمرینات بایست به آهستگی انجام شوند و به تدریج افزایش یابند.

تمرینات یوگا باعث تقویت عضلات و حرکات مفاصل می گردد.. وقتی عضلات قوی گردند، درد کاهش می یابد.. تحرک مفاصل راه حل کنترل درد، از سرگیری فعالیت روزمره و طبیعی و سرانجام بهبود دوباره است.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

آرتروز یا استتوآرتریت

                                 ورزشهای مقابله با آرتروز

                                                                      علت،درمان و علائم آرتروز

تماس