اختلال عملکرد مفصل کشکک، ران يا اصطلاحا نرمی استخوان در ناحيه کشکک زانو، درصد زيادی از مشکلات غيرضربه ای مزمن زانو را تشکيل می دهد. اين بيماری بيشتر در سال های جوانی ايجاد می شود و زمينه ساييدگی زانو را در سنين بعد فراهم می کند. در اين تحقيق حاضر هدف، مشخص کردن ميزان شيوع اين اختلال در دختران جوان 25-18 ساله می باشد. همچنين شاخص فربهی به عنوان يک عامل موثر بر روی اين اختلال مورد بررسی قرار گرفته است.
داده ها توسط تکميل پرسشنامه و انجام چهار آزمون بالينی جهت تشخيص نرمی استخوان کشکک زانو جمع آوری گرديد. تست شاخص جهت مشخص کردن بيماری، تست کلارک در حالت باز می باشد. از روشهای آماری آزمون تی و مجذور کای و ضريب همبستگی پيرسون جهت آناليز داده ها استفاده شده است.
بر طبق نتايج 24.4 درصد از دانشجويان دختر در اين گروه سنی از اختلال عملکرد مفصل ران با کشکک زانو رنج می برند. همچنين هيچ گونه ارتباط معنی داری بين زاويه عضله چهار سر با تاندون کشکک و اين اختلال به دست نيآمد. با توجه به شيوع بالای اين بيماری در دختران جوان لازم است که جهت پيشگيری از عوارض اين اختلال برنامه ريزی و آموزش مناسب انجام شود تا در آينده درصد مبتلايان به ساييدگی زانو در سنين بالای زنان کاهش يابد.
بهبودی بدون عارضه از اختلال داخلی زانو بستگی دارد به تشخیص به موقع و دقیق، طبیعت از این وضعیت، پایبندی به برنامه های بازیابی و توصیه های توانبخشی، و اجتناب از تشدید بیشتر به زانو می باشد.
اختلال داخلی زانو
بروز و شیوع اختلال زانو
درد زانو در حدود 20 درصد از بزرگسالان آمریکایی و حساب نزدیک به 3 میلیون نفر سرپایی و اورژانس در ایالات متحده سالانه (لوی) گزارش شده است. در میان کارگران، صدمه به زانو پس از سانحه دوم شایع ترین حوادث شغلی است. MCL، رباط شایع ترین مجروح است، اما صدمه به ACL است که رایج ترین منبع بی ثباتی مزمن مفاصل
منبع:مجله پزشکی ارومیه,مدیکال