روش های درمان آرتروز زانو
1)تغییر وضعیت زندگی
کاهش وزن – اجتناب از راه رفتن طولانی پریدن یا بالا رفتن از پله و تغییر سبک زندگی از مهمترین روشهای درمان آرتروز زانو می باشد .
2)ورزش
انجام تمرینات ورزشی مناسب و ورزشهای آبی میتواند سبب بهبود و درمان علایم آرتروز زانو و جلوگیری از پیشرفت آن شود. بهترین ورزش برای انواع زانو درد بر اساس نوع و میزان درگیری مفصل توسط پزشک تعیین میشود.
3) استفاده از وسایل کمکی
استفاده از وسایلی مانند بریس ارتروز زانو، کفی های مخصوص کفش و زیاد چسب زدن به کشکک برای کنترل حرکات آن میتواند در کاهش دردهای زانو به علت آرتروز موثر باشد.به دست گرفتن عصا در دست مقابل اندام دچار آرتروز یا ساییدگی مفصل میتواند تا حدی درد ناشی از بیماری در مفصل ران و زانو را کم کند
4)درمان دارویی آرتروز زانو
استفاده از داروهای ضد التهاب و غضروف ساز خوراکی خصوصا در مراحل ابتدایی بیماری سبب کاهش التهاب و درد میگردد و فعالیت مفصل را بیشتر مینماید.
5)تزریق داخل مفصلی آرتروز زانو
تزریق کورتیکو استروئید به داخل زانو: سبب کاهش التهاب و درد ناشی از آرتروز زانو میشود اگرچه ممکن است این اثر برای چند هفته تا چند ماه دوام داشته باشد و نیاز به تکرار پیدا کند.تزریق داخل مفصلی اسید هیالورنیک که با نامهای تجاری مختلفی موجود میباشند میتواند کیفیت مایع مفصلی را بهبود بخشیده و سبب اصلاح فعالیت مفصل شوند .
6)گرما درمانی آرتروز زانو
گرم نگه داشتم مفصل مبتلا به آرتروز میتواند تا حدی درد ناشی از آن را کاهش دهد و در درمان آرتروز زانو موثر باشد. این گرما میتواند با استفاده از لباس های کلفت تر بدست آید و یا با استفاده از وسایل کمکی مانند کیسه آب گرم یا حوله برقی بتوان مفصل مبتلا را گرم کرد.
7)عمل جراحی آرتروز زانو
از اعمال جراحی متفاوتی در درمان ارتروز زانو استفاده میشود. درمان های جراحی معمولا برای بیمارانی بکار برده میشود که درد و ناراحتی آنها به اقدامات درمانی قبلی پاسخ مناسبی ندهد.
منبع:دکتر حیدریان,دکتر من