تزریق کورتون در زنان منجر به پوکی استخوان

زنان با سن بیش از 50 سال که برای درمان کمر درد آنها از تزریق کورتون بصورت اپی دورال اتفاده شده است دچار استئوپروز و پوکی استخوان در ناحیه لگن میشوند. این نتیجه یک بررسی است که در بیمارستان هنری فورد انجام شده است. محققین این بررسی میگویند در زنانی که به سن یائسگی رسیده اند (سنین حدود 50 سال) تزریق داروهای حاوی کورتون مانند بتامتازون یا تریامسینولون در آنها موجب پیشرفت سریع پوکی استخوان میشود. سرعت پیشرفت پوکی استخوان در این زنان در عرض شش ماه بعد از تزریق کورتون شش برابر پوکی استخوانی است که یک زن عادی در مدت یک سال دارد.

کمردرد یکی از بیماری های شایع است. از هر ده نفر هشت نفر حداقل یک بار در طول عمر خود کمردرد را تجربه میکند. با بالارفتن سن احتمال بروز کمردرد هم بیشتر میشود. درمان کمردرد معمولا استراحت، فیزیوتراپی، استفاده از داروهای ضد التهاب و شل کننده عضلانی و در در دراز مدت تقویت عضلات ستون مهره و شکم است.

کورتون ها یا استروئید ها داروهایی هستند که به وفور در درمان کمردرد ها استفاده میشوند. یکی از درمان های رایج در درمان علائم ناشی از هرنی یا فتق دیسک بین مهره ای هم تزربق داروهای کورتونی مانند دگزامتازون، بتامتازون یا تریامسینولون در فضای اپیدورال ستون مهره است. با اینکه تزریق این داروها میتواند در بعضی موارد علائم بیمار را بسرعت از بین ببرد ولی استفاده از آنها با عوارض متعددی هم همراه است. یکی از این عوارض استئوپوروز یا پوکی استخوان است.

در مطالعه ای که بر روی 28 خانم با سن 65 سال به بالا انجام شده تاثیر تزریق کورتون بررسی شده است. در درمان علائم بیماری ناشی از تنگی کانال نخاعی در این زنان از تزریق کورتون استفاده شده است. محققین تراکم استخوانی در لگن این زنان را سه ماه و شش ماه بعد از تزریق اندازه گیری کرده و آنها را با تراکم استخوانی زنان همسن که از دارو استفاده نکرده اند مقایسه نمودند. نتیجه مقایسه نشان دهنده افزایش بیش از شش برابری در پیشرفت پوکی استخوان این زنان تنها در عرض شش ماه بود.

محققین توصیه میکنند تا حد مقدور برای کنترل علائم کمردرد از تزریق کورتون استفاده نشود و در صورت اجبار در استفاده از آنها پزشک باید وضعیت تراکم استخوانی بیمار را از نزدیک تحت نظر بگیرد.

منبع:تاجیکی نیوز

تماس