تشخیص،درمان و علائم آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو

اگر بیمار با درد و مشکلات ناحیه زانو روبه‌رو باشد، حتما در پی یافتن راهی برای کاهش این عوارض خواهد بود، اما به چه شیوه‌هایی می‌توان درد و ناراحتی زانوها را کاهش داد؟

وقتی نشانه‌ها بروز می‌کند، بیمار به پزشک مراجعه کرده و از او می‌خواهد به شیوه‌ای دردش را کاهش دهد، ولی باید بدانید کاهش درد به ضرر بیمار است چون در صورتی که درد از بین برود، بیمار متوجه شرایط نیست و فشار بیشتری به زانو و مفصل وارد می‌کند. غافل از این‌که این فشار باعث افزایش آسیب‌دیدگی مفصل می‌شود.

 اولین اقدام برای بهبود، کاهش وزن است. همچنین باید حرکاتی را که موجب ایجاد فشار بر مفصل می‌شود، کمتر انجام دهید؛ به عنوان مثال کمتر از پله‌ها بالا و پایین بروید، کمتر پیاده‌روی کنید و بلندکردن اجسام سنگین را نیز کاهش دهید. همچنین باید به جای استفاده از توالت معمولی از توالت فرنگی استفاده کنید. تقویت عضلات اطراف مفصل نیز می‌تواند برای کاهش فشار وارد بر مفصل موثر باشد.

تشخیص آرتروز زانو

پزشک معالج بعد از دیدن راه رفتن بیمار دامنه حرکت و تورم زانو را معاینه و بررسی می کند. در رادیوگرافی ساده به علت نازک شدن غضروف مفصلی فضای مفصل کاهش می یابد. بعد از مدتی استخوان زیر غضروف متراکم تر و سفت تر می شود که در تصویر رادیولوژی بصورت سفیدتر دیده می شود. از دیگر علائم رادیوگرافی اسئوآرتریت یا آرتروز زانو ایجاد استئوفیت Osteophyte است. استئوفیت به استخوان های اضافی گفته می شود که در لبه سطوح مفصلی ایجاد می گردد.

علائم آرتروز زانو

– درد، تورم، سفتی و یا حساسیت

– قرمزی در نزدیکی یک یا چند مفصل

– احساس می‌کنید پوست شما برای لمس کردن داغ است.

– به میزان قابل توجهی در راه رفتن مشکل دارید.

منبع:متخصص طب فیزیکی و توانبخشی کرمان

تماس