تشخیص نقرس

نقرس از جمله بیماری‌هایی است که در فصل‌های سرد سال به‌ ویژه زمستان تشدید می‌شود. به‌ طور کلی سرما و رطوبت دشمن این بیماری محسوب می‌شود و موجب افزایش درد، ورم و التهاب مفاصل در بیماران مبتلا به این بیماری می‌شود.
این بیماری مفاصل انگشتان، دست و پاها را تحت‌ تاثیر خود قرار می‌دهد. افراد مبتلا به این بیماری از درد شدید مفاصل به‌ ویژه در روزهای سرد سال شکایت می‌کنند. علاوه بر این، مصرف مواد غذایی که طبع سرد دارند نیز در تشدید دردهای مفصلی این افراد موثر است. یکی از سردترین این مواد گوشت گاو و گوساله است که به‌دلیل طبع سرد و تولید اسید اوریک در بدن، موجب تشکیل کریستال در نواحی مفصل‌ها شده و منجر به تشدید دردهای مفصلی در مبتلایان به نقرس می‌شود.

نقرس چگونه تشخیص داده میشود

تشخیص نقرس معمولا با مشاهده حملات نقرسی است. در این بیماری معمولا یک مفصل بدن درگیر میشود و درگیری همزمان چند مفصل مثل وضعیتی که در روماتیسم دیده میشود کمتر است.

بررسی مقدار اسید اوریک در خون ممکن است بالا بودن آن را نشان دهد ولی اسید اوریک خون در این بیماران همیشه بالا نیست.

مهمترین تستی که برای تشخیص این بیماری بکار برده میشود بررسی مایع مفصلی است.

مایع مفصلی توسط پزشک و با سوزن از مفصل کشیده شده و به آزمایشگاه فرستاده میشود. در نقرس میزان اسید اوریک این مایع بالاتر از میزان طبیعی است. گاهی اوقات از رادیوگرافی ساده برای کمک به تشخیص نقرس استفاده میشود. در رادیوگرافی ساده ممکن است تجمع توفوسی در اطراف مفاصل دیده شود و یا تخریب مفصل مشاهده گردد.

تماس