درمان زانوی ضربدری

درحالت پا ضربدری وقتی زانوها بهم چسبیده اند، قوزک پا بیش از 2 سانتیمتر از هم فاصله دارند. ممکن است تا سن 4 سالگی زانوها بطور طبیعی  حالت ضربدری بوجود آید اما تا 6 سالگی برطرف میشود.

در بیماریهائی مثل ریکتز نیز ممکن است این وضعیت بوجود آید. زانو ضربدری بعلت انحراف در مسیر حرکت کشکک، میتواند باعث درد زانو شود. درمان زانو ضریدری این حالت بستگی به علت آن دارد. در نوع طبیعی احتیاجی به درمان پای ضربدری نیست. اما در مواردی که درد زانو ایجاد شود یا موارد شدید از کفش مخصوص یا حتی جراحی برای درمان استفاده می شود.

درمان زانوی ضربدری

  • تجویز کفش طبی برای کودکان(در موارد خفیف)
  • تجویز کفش طبی و بریس برای کودکان و حرکات اصلاحی پا ضربدری (در موارد شدیدتر نسبت به بالا)
  • انجام جراحی. در کودکان در موارد شدید پای ضربدری و زمانیکه روش‌های فوق پاسخ ندهد معمولاً جراحی انجام می شود.پس از بسته شدن صفحه رشد به خصوص در موارد شدید در بزرگسالان معمولاً جراحی انجام می گیرد(مثلاً استئوتومی)

تشخیص زانوی ضربدری

در زانوی ضربدری با چسبانیدن زانوها به هم، فصله بین دو قوزک پا وجود دارد و بدیهی است که تشخیص دقیق بوسیله پزشک متخصص و تائید آن توسط سیستم­های ارزیابی بیومکانیکال می­باشد.

عدم تعادل عضلانی، کاهش قدرت عضلات داخل و خارج پا، استفاده از کفش­های نامناسب، تکرار عادات غلط حین راه رفتن به ویژه در جوانان، آسیب­های استخوانی، بیماری نرمی استخوان، جوش خوردن نامناسب شکستگی­ها، پارگی لیگامان­ها و رباط­های اطراف زانو و بسیاری عوامل دیگر غیر از وراثت می­توانند از عوامل ایجاد کننده پاهای پرانتزی و ضربدری می­باشند.

منبع:پارسینه.سیمرغ

تماس