درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق) و علت آن

سندروم پای بیقرار Restless legs syndrome یک احساس ناخوشایند در ساق است. بیمار مبتلا به سندروم پای بیقرار (درد ساق) احساس میکند باید پایش را حرکت دهد و با حرکت آن بطور موقت احساس راحتی میکند.

حدود 70 درصد مبتلایان به سندروم پای بیقرار (درد ساق) در موقع خوابیدن دچار حرکات ناگهانی و بی اختیار پاها هستند. این حرکات ممکن است فرد را از خواب بیدار کند. گاهی اوقات این حرکات بی اختیار در هنگام بیداری و موقعی که فرد در حال استراحت است ایجاد میشود.

مبتلایان به سندروم پای بیقرار (درد ساق) اکثر اوقات احساس خستگی میکنند.سندروم پای بیقرار (درد ساق) با شدت های متفاوتی در 10 درصد افراد جامعه وجود دارد.سندروم پای بیقرار (درد ساق) در هر سنی دیده میشود و در زنان شایعتر است.

علت سندروم پای بیقرار (درد ساق)

علت سندروم پای بیقرار (درد ساق) به درستی شناخته شده نیست. احتمال داده میشود علت آن اختلال در تعادل بعضی موارد شیمیایی در مغز بخصوص در مقدار دوپامین آن باشد. گاهی اوقات سندروم پای بیقرار (درد ساق) در حالات زیر دیده میشود

  • سندروم پای بیقرار (درد ساق) در 20 درصد زنان در زمان بارداری دیده میشود. علائم بیماری سندروم پای بیقرار (درد ساق) بعد از زایمان از بین میرود
  • کمبود آهن و سندروم پای بیقرار (درد ساق)
  • مصرف بعضی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، ضد حساسیت ضد فشار خون، فنی توئین و آنتی اسید و سندروم پای بیقرار (درد ساق)
  • در نارسایی کلیوی، بیماری پارکینسون، دیابت و نارسایی غده تیروئید

درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق)

وقتی سندروم پای بیقرار (درد ساق) زمینه ای وجود دارد ممکن است با درمان آن بتوان علائم بیمار مبتلا به سندروم پای بیقرار (درد ساق) را درمان کرد. در موارد دیگر اگر شدت علائم بیمار کم است نیازی به درمان نیست و به بیمار اطمینان خاطر داده میشود که بیماری جدی وجود ندارد. در موارد شدیدتر اقدامات زیر ممکن است کمک کننده باشند
  • پرت کردن حواس بیمار مانند خواندن یا نگاه کردن تلویزیون
  • خوابیدن و بیدار شدن هر شب در یک زمان معین بدون تغییر
  • اجتناب از خواب ظهر و درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق)
  • ورزش منظم در طول روز و درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق)
  • اجتناب از مصرف قهوه، چای و یا نوشابه های کولا دار و الکل و نمک و یا کاهش مصرف آنها
  • آرامش قبل از خواب مانند یک دوش گرم و درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق)
در مواردی که اقدامات ذکر شده مفید واقع نشوند پزشک ممکن است از داروهای شبیه دوپامین مانند pramipexole یا ropiniroleیا rotigotine استفاده کند.داروهای دیگری مانند carbamazepinn ، gabapentine ، Pregabaline ، داروهای ضد درد قوی و یا بنزودیازپین ها نیز ممکن است در درمان این بیماری بکار برده شوند.

بیماران مبتلا به سندروم پای بیقرار (درد ساق) می توانند برای درمان سندروم پای بیقرار (درد ساق) خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

سندروم پای بی قرار

                         درد ساق پا (سندروم کمپارتمان) و علائم آن

                                                                                   ورم ساق پا

تماس