درمان شکستگی استخوان کشکک زانو

انواع شکستگی استخوان کشکک

استخوان کشکک  زانو در جلوی زانو قرار داشته و معمولا دو نوع شکستگی در ان ایجاد می شود:

  • در نوع اول شکستگی بر اثر ضربه مستقیم مانند زمین خوردن  به وجود می آید اما  چون در این حالت شکستگی چند تکه بوده قطعات شکسته شده خیلی جا به جا نمی شوند.
  • نوع دیگر شکستگی استخوان در اثر انقباض شدید عضله چهار سر ران ایجاد می شود  اما در این حالات از شکستگی استخوان کشکک دو تکه می شود و قطعات شکسته شده با یکدیگر فاصله می گیرند.

عوارض

بیماری که دچار شکستگی کشکک زانو شده تا مدت ها پس از درمان جراحی و بدون جراحی بازهم دچار عوارض و مشکلاتی می شود. مهمترین عوارض شکستگی کشکک زانو عبارت انر از:

  • ساییدگی و آرتروز مفصل زانو

شکستگی کشکک زانو معمولا به غضروفی که در سطح پشتی آن است آسیب میزند. این آسیب میتواند در دراز مدت ایجاد سائیدگی مفصل بکند بطوریکه حدود یک پنجم بیماران با شکستگی کشکک زانو در دراز مدت دچار استئوآرتریت زانو می شوند.

  • ضعف عضله چهار سرران

ضعف عضلات چهارسر ران هم از دیگر عوارض شکستگی کشکک زانو است. محدودیت حرکت زانو چه بصورت محدودیت در راست کردن و یا خم کردن زانو هم شایع است. البته این محدودیت ها معمولا آنقدر زیاد نیستند که ناتوان کننده باشند.

  • درد مزمن در جلو زانو

از دیگر عوارض این شکستگی ها بروز درد مزمن جلوی زانو به مدت طولانی است.

روش های درمان

  • بدون جراحی

درمان شکستگی های استخوان  کشکک زانو ممکن است با استفاده از روش های بدون جراحی و یا جراحی انجام شود.در صورتیکه قطعات شکسته شده بدون جابجایی باشند درمان غیر جراحی است. به این صورت که پزشک معالج ابتدا خون داخل زانو را با سرنگ خارج کرده و سپس با استفاده از گچ بلند اندام تحتانی، زانو را یک و نیم ماه در حالت راست و مستقیم نگه داشته تا استخوان های شکسته شده فرصت جوش خوردن داشته باشند. در این مدت بیمار باید با انجام انقباضات ایزومتریک عضله چهارسر آن را قوی نگه دارد و برای راه رفتن از عصای زیر بغل استفاده کند.

  •  عمل جراحی

اگر قطعات شکسته شده از هم جدا شده باشند بیمار نیاز به عمل جراحی جا اندازی باز کشکک زانو دارد .در درمان کشکک زانو با عمل جراحی پزشک  در اتاق عمل پوست را برش میدهد و در زیر آن استخوان شکسته شده کشکک نمایان می شود.

جراح سپس قطعات شکسته شده ی کشکک زانو را با ابزارهای بخصوصی در کنار یکدیگر قرار داده و سپس توسط پین و سیم های فولادی آنها را در کنار یکدیگر محکم میکند. گاهی اوقات استخوان در محل اتصال به تاندون های بالا و یا پایین خود دچار شکستگی خرد شده و چند تکه می شود. در این حالت ممکن است پزشک معالج تکه های خرد شده را پرت داده و تاندون را به قسمت باقیمانده کشکک زانومتصل کند.

گاهی وسط کشکک زانو به شدت خرد شده است. در این حالات جراح ممکن است این قطعات ریز و خرد شده را پرت داده و دو قطعه بزرگ و عمده بالا و پایین را به یکدیگر متصل کند. به ندرت در شکستگی های بسیار خرد شده کل کشکک زانو، پزشک ارتوپد مجبور می شود تمام قطعات خرد شده یعنی تمام کشکک  زانورا پرت داده و تاندون های چهارسر در بالا را به تاندون کشکک زانو در پایین متصل کند.

دردرمان شکستگی کشکک  زانوچه با عمل جراحی و چه بدون جراحی باید زانو باید تا مدتی در حالت صاف و بدون حرکت باقی بماند. این بی حرکتی بعد از چند هفته موجب خشکی مفصل زانو و ضعیف شدن عضلات ران بخصوص عضله چهارسر ران میشود.

بنابراین بسیار مهم است که بعد از این مدت بی حرکتی، بیمار تحت نظر پزشک معالج و یک فیزیوتراپ نرمش های بخصوصی را برای بدست آوردن مجدد دامنه حرکتی زانو و تقویت عضلات ران انجام دهد وگرنه زانو ممکن است بصورت دائمی دچار خشکی شود. بیمار چه عمل شده باشد و چه درمان وی بدون جراحی صورت گیرد باید مدت خاصی با عصای زیر بغل راه برود که مدت و نحوه آن توسط پزشک معالج تعیین میشود.

مراقبت های بعد از درمان

بیمار باید پس از درمان هم مراقبت هایی را تا آخر عمر انجام دهد. وی نباید زانویش را کاملاً خم کند. به زبان دیگر نباید چمباتمه بزند. بالا رفتن زیاد از پله و نردبان هم برای این افراد فعالیت مناسبی نیست. معمولا نیاز میشود تا پین و سیم هایی که برای عمل جراحی بکار رفته اند بعد از یکی دو سال از زانوی بیمار خارج شوند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب درمان شکستگی زانو را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان شکستگی استخوان کشکک زانو مطالعه فرمایید.

تماس