سینوویت

سینوویت به معنی التهاب بافت سینوویال است.

سینوویت معمولا به علت بیماری های روماتیسمی بوجود میاید. با این حال بعضی عفونت های مفصلی، بعضی بیماری های عفونی، ضربه و یا بعضی تومورها میتوانند موجب بروز سینوویت شوند.

التهاب بافت سینوویال غلاف تاندون را تنوسینوویت میگویند.

سینوویت معمولا موجب بروز درد مفاصل و تورم در مفصل میشود.

سینوویت یک بیماری است که زمانی که پوشش سینوویال تحریک و ملتهب می شود بوجود می آید. سینوویوم ترشح مایع روان کننده (مایع سینوویال) را برعهده دارد. هنگامی که سینوویوم تحریک می شود، تولید مایع را افزایش می دهد، در نتیجه گرمی، حساسیت به لمس، و تورم در اطراف مفصل ایجاد می شود.
سینوویت به دلایل زیادی ، از جمله عفونت (به عنوان مثال، آرتریت سپتیک، سل)، تروما مستقیم مشترک، واکنش های آلرژیک، نقرس، سندرم استفاده بیش از حد، و بیماریهای التهابی سیستمیک خود ایمنی (به عنوان مثال، آرتریت روماتوئید) ایجاد میشود. سینوویت می تواند به عنوان یک اپیزود حاد محدود به یک مفصل رخ دهد، و یا می تواند در مفاصل متعدد رخ دهد و شامل یک عارضه مزمن از یک بیماری عمومی است.
سینوویت  می تواند در 80 درصد از موارد درد و تورم در سینوویوم زانو را شامل شود و به میزان کمتر ممکن است شامل درد باسن، مچ پا، و یا درد مفاصل شانه شود.
افرادی که به صورت طولانی مدت در معرض ، حرکات تکراری دست، مچ دست، آرنج، شانه قرار دارند و یا کسانی که در خط مونتاژ کار می کنند ، و یا کسانی که در ورزش پرتاب شرکت میکنند در معرض خطر ابتلا به سینوویت میباشند. این وضعیت می تواند در مفاصل اندام تحتانی افرادی که در معرض انجام حرکات تکراری از لگن، زانو، پا، و مچ پا قرار دارند و یا در فعالیت هایی مانند کوهنوردی، و پریدن شرکت می کنند وجود دشته باشد .
همچنین آرتریت روماتوئید، سینوویت التهابی مداوم است  و شیوع آن در زنان ، 3 برابر مردان می باشد . عفونت مفصل (آرتریت سپتیک) که در درجه اول در افراد زیر 15 سال و بیش از 55 سالگی مشاهده شده است در مردان شایع تر ست. نقرس که معمولا در افراد بین سنین 20 و 50  رخ می دهد.
تولید بیش از حد اسید اوریک میباشد، و فرد را در معرض خطر ابتلا به سینوویت قرار می دهد. افراد در معرض خطر تولید بیش از حد اسید اوریک شامل افراد با سابقه سرطان خون، لنفوم، پسوریازیس، و کسانی که شیمی درمانی دریافت می باشند. مصرف الکل، نارسایی مزمن کلیوی و فشار خون بالا می تواند منجر به کاهش دفع اسید اوریک شود، که به نوبه خود می تواند منجر به تجمع اسید اوریک و افزایش خطر ابتلا به نقرس و سینوویت شود.
منابع: mdhealthresource، ایران ارتوپد
تماس