استخوان ران از محکم ترین استخوان های بدن است و شکستگی آن نیاز به وارد شدن نیروی زیادی دارد و معمولا این نیروها در حین تصادفات وسایل نقلیه و سقوط از ارتفاع میتواند به بدن وارد شود. به همین خاطر بسیاری از این شکستگی ها ممکن است همراه با آسیب هایی به دیگر دستگاه های بدن همراه باشد. در بچه های با سن کمتر از سه سال شکستگی تنه استخوان ران در کودکان اغلب بدنبال کتک خوردن یا بدرفتاری با بچه ایجاد میشود.
علائم شکستگی تنه استخوان ران در کودکان
مهمترین علائم شکستگی تنه استخوان ران در کودکان عبارتند از درد شدید ران که با فشار به محل شکستگی و یا حرکت دادن اندام تحتانی بیشتر میشود. ناتوانی در حرکت دادن اندام تحتانی، تغییر شکل اندام تحتانی بصورت کوتاه شدن و چرخش به بیرون و تورم ران از دیگر علائم شکستگی تنه استخوان ران در کودکان است. بعد از شکستگی تنه استخوان ران در کودکان، به علت انقباض عضلات قوی که در اطراف آن وجود دارد لبه های شکستگی تنه استخوان ران در کودکان از هم رد میشوند و اندام شکسته شده کوتاه تر میشود.
گاهی اوقات لبه تیز قطعات شکسته شده رگهای خونی ران را پاره کرده و موجب خونریزی شدید در ناحیه میشوند. نتیجه آن از دست دادن مقادیر زیادی خون در داخل بافت عضلانی ران و تورم و کبودی شدید ران است.
تشخیص قطعی شکستگی تنه استخوان ران در کودکان با استفاده از رادیوگرافی ساده داده میشود. باید حتما دقت کرد که مفاصل زانو و ران در رادیوگرافی دیده شوند. در شکستگی تنه استخوان ران در کودکان باید با دیدن مفصل ران حتما از عدم وجود در رفتگی مفصل ران مطمئن شد.
درمان شکستگی تنه استخوان ران در کودکان
شکستگی تنه استخوان ران در کودکان در غالب قریب به اتفاق موارد همراه با جابجا شدن قطعات شکسته شده است. مثل هر شکستگی دیگر، شکستگی تنه استخوان ران در کودکان اگر همراه با جابجایی است باید جااندازی شود و سپس با وسیله ای بیحرکت شده تا جوش بخورد.
نوع درمان شکستگی تنه استخوان ران در کودکان به متغیر های بسیاری مثل سن بیمار، مقدار جابجایی و آسیب های همراه بستگی دارد.درمان شکستگی تنه استخوان ران در کودکان ممکن است با استفاده از روش های غیر جراحی صورت گرفته و یا ممکن است نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد.
جراحی شکستگی تنه استخوان ران در کودکان
سپس از راه شکاف های کوچکی که در پوست داده میشود میله داخل استخوانی یا پلاک یا اکسترنال فیکساتور به استخوان متصل شده و آنرا فیکس میکند. به این روش جااندازی بسته و فیکساسیون داخلی یا خارجی میگویند ( در صورت استفاده از پلاک یا میله داخل استخوانی به آن فیکساسیون یا تثبیت داخلی و در صورت استفاده از اکسترنال فیکساتور به آن فیکساسیون خارجی میگویند).
بندرت و در صورتیکه جااندازی بسته امکانپذیر نشود پزشک جراح از جااندازی باز استفاده کرده و سپس با روش های ذکر شده شکستگی تنه استخوان ران در کودکان را فیکس و بیحرکت میکند. قانون کلی اینست که هر گاه جااندازی بسته امکان پذیر باشد جااندازی باز انجام نشود.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.
علائم و درمان شکستگی تنه استخوان ران در کودکان
عوارض و علائم شکستگی پایین استخوان ران
علل و درمان در رفتگی مفصل ران (لگن)
منبع:ایران ارتوپد 1 . 2