علل و پیشگیری از دیسک کمر

راه های پیشگیری از دیسک کمر

ورزش مرتب و منظم مانند ورزش‌های صبحگاهی، پیاده روی و شنا درپیشگیری از بروز دیسک کمر مناسب است؛ چرا که ورزش دیسک کمر به تقویت عضلات کمر و پشت کمک می‌کند.

استفاده از صندلی مناسب در محیط کار و استفاده صحیح هنگام بلند کردن اجسام سنگین از توصیه‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز دیسک کمر است.

برای پیشگیری از دیسک کمر هرگز برای بلند کردن اشیا از روی زمین از ناحیه کمر خم نشوید بلکه حتما بنشینید و شی مزبور را بلند کنید تا از این طریق فشار ناشی از بلند کردن جسم به جای کمر روی عضلات پا وارد شود و به مهره‌ها آسیب وارد نشود. هم‌چنین شیء مزبور را در حالی که بلند کرده‌اید، نزدیک به بدن خود نگه دارید.

–  برای پیشگیری از دیسک کمراز کشیدن سیگار جدا پرهیز کنید.

-برای پیشگیری از دیسک کمر اضافه وزن خود را کم کنید چون وزن زیادی فشار قابل توجهی به کمر وارد می‌کند.

–  برای پیشگیری از دیسک کمر از انجام فعالیت‌های سنگین و پرفشار خودداری کنید.

علائم دیسک کمر به شدت آسیب وارده به مهره و فشار روی عصب مربوطه بستگی دارد. فتق دیسک کمر در جوانان، ورزشکاران و یا افرادی که کارهای سنگین انجام می‌دهند، بیشتر دیده می‌شود.

علل بروز دیسک کمر

آنچه در خصوص علت دیسک کمر می توان گفت این است که این پروسه می تواند یک پروسه تدریجی و در اثر فعالیت های روزانه و وارد شدن فشارهای نامتناسب و وزن به سطح دیسک اتفاق بیفتد یعنی فعالیت هایی مثل خم و راست شدن های مکرر، بلند کردن اجسام سنگین و کارهایی از این قبیل، به تدریج با نیروهای کوچکی که به سطح دیسک وارد می کنند و اثرات تجمعی این نیروها به تدریج باعث تخریب و از بین رفتن لایه های محیطی دیسک می شود و وقتی که لایه های محیطی این دیسک از بین بروند هسته ژلاتینی فرصت پیدا می کند که خودش را به محیط بیرون برساند و بیرون زدگی دیسک کمرمشکلاتی را هم برای بیمار ایجاد کند.

البته همیشه هم پروسه تخریب و دژراسیون دیسک یک پروسه تدریجی نیست در بعضی از موارد با وارد شدن یک فشار و یا یک نیروی ناگهانی و شدید مثلا یک تصادف یا یک ضربه شدید که به کمر وارد می شود و یا پرتاب شدن از یک سطح مرتفع و بلند می تواند باعث تخریب و پاره شدن ناگهانی لایه های فیبروالاستیک محیطی و بیرون زدگی لایه ژلاتینی محیطی بشود.

از عوامل دیگر دیسک کمر که می تواند فرد را مستعد به تخریب دیسک کمر و بیرون زدگی و فتق لایه ژلاتینی بکنند نداشتن استراحت کافی در طول روز است.

می دانیم که بعد از حدود ۳۰ سالگی عروق مسئول خونرسانی و تغذیه دیسک  به تدریج ناپدید می شوند و از بین می روند و از بعد از این سن، تغذیه دیسک توسط انتشارمواد غذایی از سطح دیسک به سمت قسمتهای مرکزی اتفاق می افتد.

وقتی که فرد در حالت ایستاده و عمود است در اثر نیروی وزنی که به سطح دیسک وارد می شود فرصت انتشار مواد غذایی از سطح دیسک به سمت مرکزی از دیسک گرفته می شود و اگر این اتفاق مدت طولانی و ساعت های پشت سر هم اتفاق بیفتد، یعنی اگر فرد برای ساعتهای طولانی در حالت عمود و ایستاده باشد و استراحت به خودش ندهد و در وسط روز در حالت درازکش قرار نگیرد این باعث می شود وقتی که دیسک مدت زمان طولانی تغذیه نداشته باشد خیلی سریعتر دجار تخریب و آسیب می شود و فرد را دچار بیماری دیسک کمر می کند

از عوامل دیگری که می تواند فرد را مستعد به آسیب دیسک کمر کند استفاده از سیگار و دخانیات است که بعلت سمومی که وارد بدن می شود توسط دخانیات و همچنین اختلال در اکسیژن رسانی به بافت ها فرد مستعد به تخریب زود رس بافت ها و دیسک کمر می شود .

درمان

پزشک شما ممکن است که راه های درمان دیسک کمر بدون جراحی از قبیل استراحت کوتاه، داروهای ضد التهاب برای کاهش ورم، داروهای ضد درد برای کنترل درد، فیزیوتراپی، تمرین و درمان تزریق اپیدورال استروئید را تجویز کند. اگر به شما گفته شد که استراحت کنید، راهنمایی های در مورد مدت زمان استراحت در تخت خواب حتما دنبال کنید.

** برای درمان دیسک کمر می توانید به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو ( دکتر وریانی ) مراجعه کنید و از بهترین روش های درمانی استفاده کنید. **

مطاله مقاله بهترین راه درمان دیسک کمر

منبع:یاد بگیر.دکتر فرخانی

تماس