یکی از کاربرد های شایع لیزردرمانی در بیماری های عضلات و مفاصل است و در بیماری های مختلفی نظیر آرتروزها، روماتیسم مفصلی، روماتيسم ستون فقرات مثل بيماري اسپوندیلیت آنکلیوزان فیبرومیالژی،، دردهای ستون فقرات ، در آسیبهای ورزشی ،آرتروز بخصوص آرتروز زانو در رفتگی ها و التهابات غلاف کپسول مفصلی، التهاب و تورم حاصل از پیچ خوردگی مفاصل و گرههاي دردناك عضلات بكار مي رود.
گفته مي شود ليزر داراي اثرات ضد التهاب و كمك به ترميم بافتي و همچنين افزايش جريان خون است. ليز اين اثرات را با اثر بر روي سلول انجام مي دهد. اثري مانند فتوسنتز كه نور باعث ايجاد انرژ ي در سلول مي شود. اما هنوز اين اثرات كاملا ثابت نشده است.
با توجه به اثرات فوق ليزر به عنوان كمك به درمان در بسياري از بيماريهاي دردناك پپيشنهاد مي شود اما بايد توجه كرد.
- ليزر را نبايد به عنوان درمان اصلي محسوب كرد بلكه تنها كمك به درمان اصلي بيمار است. مثلا در درد زانو اگر اختلالات و انحرافات تصحيح نشود و ورزشهاي مناسب به بيمار داده نشود درد بيما بر مي گردد و ليزر تنها تلف كردن وقت و هزينه بيمار است.
- هيچ روش درماني معجزه از جمله لیزرتراپی نمي كند. تبليغات زيادي براي ليزردرمانی مي شود. بايد توجه داشت كه تنها با تشخيص درست و استفاده مقدار لازم نتايج درماني حاصل مي شود.
- توان دستگاههای ليزرها با يكديگر متفاوت است برخي دستگاههاي ليزر توان ضعيفي دارند. همچنين فركانس ليزرها و مقدار جذب و نفوذ آنها در بافتها متفاوت است بنابراين تجويز مقدار متناسب ليزر و استفاده از دستگاه با توان كافي مي تواند به بيمار كمك نمايد.
- هر روش درماني خطرات و عوارض خاص خود را دارد لذا از روشهاي درماني مثل ليزر بايد در مواردي كه استفاده از آن ضروري است استفاده كرد.
منبع:دکتر رئیسی و دکتر احدی