لیزر کردن موهای زائد بدن

images

لیزر جدیدترین راه درمان موهای زائد بدن است. لیزردرمانی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریكا هم قرار گرفته است. لیزر در واقع طیف خاصی از نور است که تقویت شده و بصورت موازی و هم‌فاز تابانده می‌شود. در لیزرهای مورد استفاده برای موهای ناخواسته، طیف خاصی از نور لیزر با عمق نفوذ ۲ تا ۳میلی‌متر به زیر پوست، صرفاً ریشه مو را هدف گرفته و آن را تخریب می‌کند و به بافت‌های مجاور آسیبی نمی‌رسد.

تقریباً تمام افراد می‌توانند از لیزرها برای کاهش موهای ناخواسته خود استفاده نمایند. تفاوتی در سنین مختلف و بین مردان و زنان در استفاده از این سیستم‌ها وجود ندارد. هر چقدر پوست بیمار روشن تر و موهای زائدش تیره‌ تر و ضخیم تر باشد، اثر بخشی لیزر بیشتر می‌شود. لیزر کردن موهای زائد بدن در افراد با پوست روشن و موهای تیره و ضخیم احتمال کاهش موهای ناخواسته بعد از تکمیل جلسات درمانی حدود 80 درصد است. در حال حاضر هیچ لیزری روی موهای کاملاً سفید تأثیر ندارد.

با استفاده از لیزر، فولیكول های مو كاملا تخریب می‌شود و امكان رشد موهای زائد بدن در آن ناحیه خاص از بین می‌رود حتی اگر پس از چند جلسه لیزر موها مجددا رشد كنند، اولا به تعداد كم رشد می‌كنند و بیرون می‌آیند. ثانیا، در اكثر موارد، این موها كركی و نرم و روشن هستند.

لیزر کردن موهای زائد بدن از بی عارضه ترین و کم دردسر ترین لیزرها هم برای پزشک و هم برای بیمار است بطوریکه هر جلسه لیزر موهای صورت حداکثر ۱۰ دقیقه زمان می برد و بعد از لیزر هم هیچ زخمی روی پوست بیمار ایجاد نمی شود فقط قرمزی مختصری ایجاد می شود که ان قرمزی هم طی چند دقیقه تا حداکثر ۲ ساعت خوب می شود بطوریکه هیچ لکی برجا نمی گذارد . هر بار که لیزر مو تکرار میشود تراکم موها هم کمتر میشود تا اینکه بالاخره اکثر موههای زائد بدن (۸۰ تا ۱۰۰ درصد ) از بین می روند .

برای دست یافتن به نتیجه مناسب جهت کاهش موهای ناخواسته، معمولاً 4 تا 8 جلسه درمان با لیزر مورد نیاز می‌باشد. همچنین جهت جلوگیری از رویش مجدد موها در منطقه تحت درمان، تکرار لیزر هر 12 ماه یک‌بار برای بیشتر افراد الزامی است.

فاصله جلسات لیزر درمانی

بسته به محل لیزر کردن موهای زائد بدن دارد و بین یك تا 2 ماه است. بهترین معیار فاصله بین لیزرها،زمانی است كه طول می كشد تا تعداد قابل توجهی از موها در بیاید. بیمار ایده آل، بیماری است كه پوستی روشن اما مویی مشكی و ضخیم داشته باشد. انتظاراتش واقع گرایانه بوده و اختلال هورمونی نداشته باشد.

البته باید تأکید کرد که میزان پاسخ دهی هر منطقه از بدن و هر فرد بسته به تراکم و ضخامت و نوع تیپ پوستی متفاوت است و شاید برخی افراد به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند و یا برعکس با جلسات کمتری به نتایج دلخواه برسند.

بین جلسات لیزر چه اقدماتی لازم است ؟

معمولاً قبل و در بین جلسات  درمان نباید از روش هائی از قبیل بند انداختن یا کندن موها استفاده کرد و این روش ها را باید از حداقل دوهفته قبل از جلسه ی لیزردرمانی متوقف کرد و موهای منطقه را صرفاً باید با تیغ اصلاح کرد.

عوارض لیزر

آیا لیزر کردن موهای زائد بدن عوارض جانبی دارد یا خیر؟

در شاخه های مختلف پزشکی از لیزر استفاده می شود یقیناً می توان گفت که لیزر تراپی در درمان بیماری های پوست پیشرفت بسیار خوبی داشته است. و محققان ثابت کرده اند که استفاده از لیزر برای ازبین بردن موهای زائد نسبتاً بی خطر می باشد. پالس های لیزر انرژی ثابتی دارند برای همین شانس ایجاد اسکار یا وجود ندارد یا احتمال وجود داشتن آن بسیار کم می باشد.

در این روش تغییرات رنگدانه ای در افرادی که تحت درمان با لیزر هستند به خصوص افرادی که پوست تیره تری دارند بیشتر مشاهده می شود.

در بعضی موارد خاص بر روی پوست افراد دلمه بسته می شود که این مورد توسط یک نرم کننده ملایم درمان می شود گاهی نیز فرد باید آنتی بیوتیک مصرف کند. بعد از عمل لیزر کردن موهای زائد بدن پوست قرمز و گاهی متورم می شود که این امر عادی می باشد . و پس از 2-3 ساعت رفع می شود و نیاز به درمان خاصی نیز ندارد دراین صورت می توان از مرطوب کننده ها استفاده کرد.

تماس