مراقبت بعد از جراحی انحراف ستون فقرات(اسکولیوز)

یکی از راه های درمان اسکولیوز عمل جراحی می باشد که البته می توان ستون فقرات را بدون جراحی نیز درمان کرد که جراحی بسته ستون فقرات گفته می شود.. مراقبت های بعد از عمل جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) به سه بازه زمانی تقسیم میشوند. در زیر در مورد مراقبت های مورد نیاز در هر دوره به تفصیل بحث میشود.

مراقبت های شش هفته اول بعد از درمان انحراف ستون فقرات با جراحی ( اسکولیوز)

  • مراقبت از زخم جراحی : پانسمان روی زخم جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) باید هر روز تعویض شود. وقتی زخم خشک شده و دیگر ترشحی نداشت نیازی به پانسمان نخواهد داشت. بخیه ها ممکن است جذبی باشند و اگر نباشند معمولا بعد از 3-2 هفته به توسط پزشک یا پرستار خارج میگردند.
    زخم درمان انحراف ستون فقرات با جراحی ( اسکولیوز) تا مدت ها ممکن است کمی احساس سوزش داشته باشد، ممکن اس به نور خورشید حساس باشد، ممکن است پوست اطراف آن کمی بیحس باشد و ممکن است پوست در ناحیه زخم بهبود یافته جراحی کمی بیش از حد رشد کند.
  • حمام : در دو هفته اول بیمار مبتلا به جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) قسمت های مختلف بدن خود را بصورت جداگانه و با لیف یا یک تکه پارچه یا با اسفنج میشوید. بعد از دو هفته میتوان از دوش استفاده کرد و بیمار بعد از چهار هفته میتواند از وان استفاده کند.
  • فعالیت بدنی : بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) بیمار میتواند هر اندازه که خواست بنشیند ولی باید تشویق شده تا زیاد راه برود. هر وقت بیمار احساس راحتی کرد میتواند از پله هم بالا و پایین برود. در این مدت چیزی بیش از یک کیلوگرم بلند نکند. به طرفین نچرخد و خم نشود. اگر میخواهد چیزی را از زمین بلند کند بنشیند و آن را در دست بگیرد و سپس بلند شود. به شکم دراز نشود. همچنین رانندگی تا 6 هفته بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) ممنوع است
  • بیمار مبتلا به جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند از توالت صندلی دار استفاده کند.
  • بیمار مبتلا به جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند در صندلی ماشین بنشیند ولی کمی پشتی صندلی را به عقب بدهد
  • برای کاهش درد انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) پزشک معالج معمولا از استامینوفن یا کدئین استفاده میکند. از ضد التهاب ها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب باید استفاده کرد چون این داروها میتوانند فیوژن مهره ها را به تاخیر اندازند.
  • بیمار مبتلا به انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند غذای معمولی بخورد. البته مصرف غذای پر پروتئین ترمیم را تسریع میکند.
  • بیماران بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) معمولا نیازی به بریس ندارند. اگر لازم باشد از بریس استفاده شود در 4-2 ماه اول بعد از جراحی و فقط موقع نشست یا راه رفتن پوشیده میشود.

مراقبت های 6 هفته تا 3 ماه بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز)

  • در این بازه زمانی بیمار مبتلا به انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز) سعی میکند تند تر راه برود. بیشتر از پله استفاده کند و با دوچرخه ثابت ورزش کند. میتوان روزی 5-3 با ورزش آئروبیک سبک انجام داد.
  • بیمار مبتلا به انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند اشیاء تا 5 کیلوگرم را بلند کند.
  • بیمار مبتلا به انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند خم شود و بچرخد ولی در حین انجام این حرکات نباید چیزی را بلند کند.
  • بیمار مبتلا به انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتواند استخر برود ولی شنا نکرده و فقط در آب راه برود.

مراقبت های 3 ماه تا 6 ماه بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز)

  • در ماه چهارم بعد از جراحی انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) میتوان شدت و میزان جهش و شنا را بیشتر کرد.
  • بیمار بعد از جراحی و درمان انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز) در ماه 6-5 میتواند از لحاظ میزان فعالیت های بدنی به حالت زندگی قبل از جراحی برگردد. البته باید دقت کرد که برای انجام هر کاری آن را آرام و بتدریج انجام دهد تا بدن وی بتواند کم کم خود را با شرایط جدید وفق دهد. از کارهایی که با کمر خمیده به جلو فشار زیادی به کمر میندازند باید اجتناب کرد.
  • بعد از گذشت 12-9 ماه و با تایید جوش خوردن مهره ها به توسط پزشک معالج، بیمار میتواند بسیاری از ورزش ها حتی اسکی ، کوهنوردی، فوتبال، بسکتبال و دویدن را انجام دهد. البته بعضی ورزش ها که نیاز به انعطاف زیاد ستون مهره دارند مانند ژیمناستیک و بعضی ورزش ها که ضربات شدیدی به بدن وارد میکنند مانند ورزش های رزمی مناسب بیمار نیستند.

پکتوس اکس کاواتوم ( فرورفتگی قفسه سینه یا سینه قیفی شکل) عارضه‌ای است که استخوان جناغ قفسه سینه در اثر ابتلا به آن در قفسه سینه فرو می‌رود. فرورفتگی قفسه سینه در موارد شدید حالتی را ایجاد می‌کند که انگار مرکز قفسه سینه مانند قیف فرو رفته است.

بیماران مبتلا به انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) می توانند برای درمان انحراف ستون فقرات( اسکولیوز) خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

درمــان اســکولــیوز

                 راههای درمان اسکولیوز در جوانان

                                                    اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)

منبع:ایران ارتوپد

تماس