پروتز مفصل ران در افرادی که دچار شکستگی در ناحیه استخوان ران می شوند و از طریق جراحی توسط پزشک متخصص ارتوپدی درمان می شوندکار گذاشته می شود . اما پس از پایان عمل جراحی و کار گذاری پروتز باید از آن مراقبت کرده و اقدامات ایمنی را تا به دست آوردن سلامتی کامل رعایت کنند.
بعد از جراحی کارگذاری پروتز مفصل ران بیمار چند روز در بیمارستان مانده و سپس مرخص میشود. بیمار میتواند روز بعد از جراحی با هر دو پا راه برود. راه رفتن ابتدا با کمک واکر و عصای زیر بغل است و بیمار سعی میکند به تدریج و در عرض چند هفته آنها را کنار گذاشته و مستقل راه برود. معمولاً به بیمار اجازه داده میشود که هر دو پای خود را بر روی زمین گذاشته و راه برود. در بعضی مواقع به بیمار توصیه میشود تا چند هفته در حین راه رفتن پای عمل شده را کمتر به زمین فشار دهد. پانسمان بیمار در منزل باید حتما عوض میشود و بخیه ها بعد از دو تا سه هفته پس از انجام جراحی خارج میشوند. بیمار تا چند هفته بعد از عمل از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکند تا احتمال لخته شدن خون در رگهای ساق را کم کند. به بیمار توصیه میشود در منزل به صورت متداوم مچ پا و زانو ها را خم و راست کند تا به گردش خون در اندام تحتانی کمک کرده و مانع لخته شدن خون شود. پس از چند هفته از جراحی و کار گذاری پروتز بیمار تحت نظر پزشک متخصص ارتوپد و فیزیوتراپ نرمشهای تقویتی عضلات لگن و کمر و ران را انجام میدهد تا بتواند بهتر راه برود. بیمار باید نکاتی را رعایت کند تا پروتز کار گذاشته شده در مفصل ران وی دچار دررفتگی نشود. در هنگام نشستن صندلی بیمار باید نشیمن بالایی داشته باشد تا لگن بیمار در حین نشستن بالاتر از سطح زانو های وی قرار بگیرد.فردی که پروتز لگن دارد باید تحت نظر پزشک ارتوپد باشد و حداقل سالی یک بار به پزشک جراح خود برای معاینه دوره ای مراجعه کند.
-
خواننده گرامی
-
پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراقبت های لازم پس از کار گذاری پروتز مفصل ران مطالعه فرمایید.