متخصصان معتقدند تا 80٪موارد مي توان از ايجاد سكته مغزي پيشگيري كرد. بعضي از عوامل خطر سكته مغزي مثل سن، سابقه فاميلي و نژاد قابل كنترل و تغيير نيست . اما مي توان با كمك اقدامات زير احتمال بروز سكته مغزي را كاهش داد:
پيشگيري از بروز سكته مغزي با آگاهي داشتن از فشار خون
در افراد مبتلا به فشار خون بالا، اغلب علايمي وجود ندارد، بنابراين كنترل فشار خون در هر 1 يا 2 سال يك بار، موجب آگاه شدن افراداز فشار خون خود مي شود و در صورت افزايش فشار خون، با دادن تغييراتي در نحوه زندگي ( مانند كمتر خوردن نمك و انجام ورزش ) و يا مصرف داروهاي لازم تحت نظر پزشك، مي توان پر فشاري خون را درمان نمود و در نتيجه از احتمال بروز سكته مغزي كاست.
پيشگيري از بروز سكته مغزي با نكشيدن سيگار
با ترك سيگار،احتمال ايجاد سكته مغزي كاهش ميابد. چنان چه فردبراي ترك سيگار دچار مشكل مي شود مي توان با استفاده از روش هاي زير مبادرت به اين كار نمايد:
٭٭ برچسب ها و آدامس هاي حاوي نيكوتين
٭٭ شركت در گروه هاي پشتيباني ترك سيگار
٭٭ شركت در برناه هاي كمك كننده به ترك سيگار
٭ انجام آزمايش قند خون
در افراد مبتلا به ديابت، اغلب علايمي وجود ندارد. از اين رو، كنترل منظم قند خون ضروري است .
بالا بودن قند خون، احتمال بروز سكته مغزي را 2 تا 3 برابر افزايش مي دهد. با مصرف قرص هاي ضد ديابت يا تزريق انسولين و استفاده از رژيم غذايي و برنامه درماني، و ورزش درماني تحت نظر پزشك مي توان ديابت را كنترل و احتمال ايجاد سكته مغزي را كمتر كرد.
پيشگيري از بروز سكته مغزي با کنترل وزن
افزایش وزن ،خطر بروز سکته مغزی را بالا می برد. با استفاده از رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش با شدت متوسط،حداقل به مدت 30 دقیقه در اکثر روز های هفته می توان وزن را در محدود ه طبیعی نگه داشت.این کار را می توان با افزایش مقدار مصرف میوه،سبزیجات و حبوبات به رژیم غذایی آغاز کرد.پیاده روی و استفاده از پله به جای آسانسور به کاهش وزن کمک می کنند.
پيشگيري از بروز سكته مغزي با کاهش استرس
می توان با استفاده از روش هایی مانند صحبت کردن با دوستان ،ورزش یا نویسندگی،استرس ها را کاهش داد.