نکاتی درباره شکستگی استخوان
جانداختن به روش بسته و بی حرکت کردن آن و شکستگی استخوان: مسلماً شکستگی استخوان هایی که باعث جابجایی قطعات شکسته نشده اند، احتیاج به جا انداختن نداشته و بی حرکت کردن آنها با گچ کافی است.
در اکثر شکستگی استخوان ها برای بی حرکت کردن استخوان باید مفاصل بالا و پایین آن را ثابت کرد. گچ گیری باعث بی حرکتی مطلق نمی شود و حرکت مختصر در محل شکستگی استخوان وجود دارد.
گاه کم شدن تورم بعد گچ گیری باعث جابجایی قطعات شکسته در گچ می گردند، به همین جهت رادیوگرافی مکرر در هفته های اول برای کنترل شکستگی استخوان ضروری است.
جااندازی به طور بسته و ثابت کردن آن با پین (pin)، درمان شکستگی استخوان با کشش و درمان شکستگی استخوانبا جراحی باز و ثابت کردن آن و جااندازی شکستگی و ثابت کردن آنها با ثابت کننده خارجی (external fixator).
جوش خوردن شکستگی استخوان
استخوان نیز مانند سایر بافت های بدن، التیام پذیر است. تفاوت بارزی که بین جوش خوردن استخوان و دیگر بافت های بدن وجود دارد، این است که مثلاً پوست بریده شده التیام می یابد، در حالی که استخوان شکسته شده بازسازی می شود.
جوش خوردن شکستگی استخوان از همان لحظه ای که ضربه وارده باعث شکستگی استخوان می شود شروع می شود. عوامل متعددی روی جوش خوردن استخوان مؤثر بوده و ممکن است باعث تأخیر و یا تسریع در جوش خوردن استخوان گردند.
مهمترین این عوامل عبارتند از
1. کم خونی: می تواند باعث تأخیر در جوش خوردن استخوان شود.
2. عوامل هورمونی : تجویز داروهای کورتونی به مقدار زیاد می تواند باعث تأخیر در جوش خوردن استخوان شود.
3. عوامل تغذیه ای : مواد موجود در رژیم های غذایی معمولی برای جوش خوردن شکستگی ها کافی هستند و چیزی اضافه بر آن ضرورتی ندارد. رژیم های غذایی با مواد اضافی هیچ گونه تأثیری در سرعت بخشیدن به جوش خوردن استخوان ندارند. رژیم های غذایی با گرسنگی زیاد ممکن است باعث تأخیر در جوش خوردن استخوان شوند.
4. فشار در محل شکستگی : گذاشتن وزن روی عضو شکسته که با گچ محافظت می شود در مراحل اولیه شکستگی به تشکیل استخوان جدید کمک می کند.
سایر عوامل مؤثر در تأخیر جوش خوردن شکستگی استخوان ها شامل دیابت، برداشتن بیضه ها و تخمدان ها، مصرف ویتامین A و ویتامین D به میزان زیاده از حد، راشیتیسم (نرمی استخوان در کودکان)، جاانداختن و دستکاری دیرهنگام عضو شکسته، پرتو درمانی ومصرف داروهای ضدانعقاد هستند.
زمان لازم برای جوش خوردن شکستگی ها و شکستگی استخوان: مدت زمان لازم برای جوش خوردن شکستگی استخوان ها و محکم شدن آن بستگی به سن بیمار، نوع شکستگی، باز یا بسته بودن آن، جریان خون در محل شکستگی استخوان و عوامل دیگر دارد. به همین جهت این زمان را نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد.
به طور کلی شکستگی استخوان در اندام فوقانی 6 تا 12 هفته (بر حسب نوع شکستگی (مارپیچی 6 هفته و عرضی 12 هفته)) و در اندام تحتانی 12 تا 24 هفته (مارپیچی 12 هفته و عرضی 24 هفته) جوش می خورند. در کودکان بر حسب سن آنها این زمان ها کوتاه تر می شود.
البته این اعداد تقریبی هستند و جوش خوردن شکستگی استخوان را باید از روی نشانه های بالینی و رادیوگرافی مشخص نمود و پس از اطمینان از جوش خوردن به بیمار اجازه وزن گذاشتن روی عضو بدون وسیله نگهدارنده داده می شود.
بیماران مبتلا به شکستگی استخوان می توانند برای درمان به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی) مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.